LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neslužbene informacije

Sredinom veljače očekuje se popuštanje dijela protuepidemijskih mjera

Izvor blizak Stožeru otkrio je kada možemo očekivati ublažavanje mjera i koje su prve na redu.

Izvor blizak Stožeru otkrio je kada možemo očekivati ublažavanje mjera i koje su prve na redu.

Stožer civilne zaštite RH do kraja je siječnja produžio mjere za suzbijanje širenja koronavirusa, a njihovo popuštanje očekuje se tek sredinom veljače, doznaje Index.hr.

Prema pisanju Indexa, prvo popuštanje podrazumijeva rad kafića i restorana, no samo na terasama. Naime, Stožer ne može dopustiti ranije otvaranje ako situacija bude loša u Hrvatskoj i inozemstvu. 

– Iako su nam pale brojke, to nije ni približno dovoljno da bi se popustilo s mjerama. Vidimo da se u Velikoj Britaniji pojavio novi soj koronavirusa Vidimo da je i Njemačka odlučila produžiti mjere sve do Uskrsa. Moramo biti ozbiljni. – rekao je izvor blizak Stožeru za Index.hr.

Postavlja se pitanje koliko ima smisla otvarati samo terase jer je zima, odnosno jer bi se ljudi okupljali oko grijalica i teže držali distancu. Podsjećamo, trenutne su mjere na snazi još od 28. studenog i njima se zabranjuje rad restorana i kafića, osim slastičarnica, te teretana i drugih objekata obuhvaćenih odlukom Stožera koja je zasad na snazi do 31. siječnja.
FOTO: PIXABAY