LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Student je sve fotografirao

Šokantne vijesti stižu s Medicinskog fakulteta: student u otpadu pronašao ljudske kosti i ostatke organa

Čitava je situacija privukla pažnju Državnog inspektorata iz kojeg su najavili da će nadležne službe izići na teren.

Čitava je situacija privukla pažnju Državnog inspektorata iz kojeg su najavili da će nadležne službe izići na teren.

Student zagrebačkog Medicinskog fakulteta tvrdi da je u građevinskom otpadu pronašao ljudske kosti, dijelove organa u formalinu i dokumentaciju s osobnim podacima preminulih osoba.

Student je dokazne fotografije proslijedio Jutarnjem listu uz napomenu da se radi o krajnje humanom i neprimjerenom postupku odlaganja ljudskih ostataka.

Fotografija je snimljena u nedjelju navečer. Bilo je tu svega, kosti i staklenki, konkretno jedna s presjekom mozga u formalinu, bačena u običan kontejner za šutu. Čovjek ostane bez teksta, to je naprosto kriminalno ponašanje – rekao je student uz napomenu da je siguran kako se radi o ljudskim kostima.

Više je profesora za Jutarnji list potvrdilo kako se na zabilježenim fotografijama uistinu nalaze ljudske kosti. S druge strane, obližnji Zavod za Anatomiju i Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku tvrde kako nema šanse da su to kosti iz njihovih arhiva.

Ako je sve to istina, jasno je da je riječ i o etičkom prekršaju i nečuvenoj bahatosti. Činjenica je da se iseljavanje fakulteta zbog obnove provodi stihijski i nekontrolirano, a moguće je da je ovaj pronalazak posljedica toga – rekao je jedan od profesora.

Čitava je situacija privukla pažnju Državnog inspektorata iz kojeg su najavili da će nadležne službe izići na teren.
FOTO: FACEBOOK/MEF