LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Informiranje mladih

SIK pokrenuo novi projekt; ponovno pruža besplatne usluge mladima u info centru

Jedna je od glavnih aktivnosti novoga SIK-ova projekta ponovno pokretanje informativnog centra, a u fokusu su mu pitanja zapošljavanja, mobilnosti i aktivnog sudjelovanja u društvu.

Jedna je od glavnih aktivnosti novoga SIK-ova projekta ponovno pokretanje informativnog centra, a u fokusu su mu pitanja zapošljavanja, mobilnosti i aktivnog sudjelovanja u društvu.

Udruga Studentski informativni kutak, u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih, započela je s provedbom novoga projekta pod nazivom Kutak za informiranje mladih. U sklopu njega tijekom narednih 12 mjeseci radit će na informiranju mladih s područja Grada Zagreba, uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Jedna je od glavnih aktivnosti ponovno pokretanje SIK-ova informativnog centra koji će za trajanja projekta, 40 sati tjedno, biti otvoren za mlade koji imaju potrebu za besplatnim individualnim savjetovanjima i konzultacijama o raznim pitanjima, s fokusom stavljenim na pitanja o zapošljavanju, mobilnosti i aktivnom sudjelovanju u društvu. Navedenim temama bavit će se i Informativni ponedjeljci – zapošljavanje mladih predavanjima o garanciji za mlade, radionicama pisanja životopisa i motivacijskog pisma, komunikacijskim i prezentacijskim vještinama te speed datingom s poslodavcima, zatim Informativne srijede u sklopu kojih će se predstaviti udruge mladih i za mlade, zatim druga tijela koja progovaraju o mladima (studentski zborovi, domski odbori, savjeti mladih itd.) te Informativne petke – mobilnost mladih, novooformljena rubrika na portalu Studentski.hr i na kanalima udruge u kojoj će se objavljivati informativni članci kojima se potiče na razne oblike mobilnosti uz pružanje informacija iz prve ruke.

Projekt će obuhvatiti i izradu 3 e-priručnika na navedene teme koji će trajno biti dostupni online kako bi se i naredne generacije mladih mogle informirati te kako bi projekt dugoročno ostvarivao pozitivne utjecaje na društvo. Uključit će se i donositelji odluka, i to sudjelovanjem na okruglom stolu o potrebama mladih danas i pravu na informacije, kada će se predstaviti i rezultati prethodno provedenih aktivnosti. 

FOTO: UNSPLASH