LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Online” kampanja

„Sherajmo odgovorno” protiv govora mržnje i nasilja!

Kroz kampanju „Sherajmo odgovorno” Ženska soba s partnerima poziva sve osobe da se suprotstave nasilnicima iza druge strane ekrana.

Facebook stranica Sherajmo odgovorno progovara o govoru mržnje i seksualnom nasilju online te poziva sve zainteresirane osobe, posebno mlade, da je prate kako bi naučile više. Pokrenuta je s ciljem informiranja i educiranja djece i mladih kako bi pridonijela suzbijanju ovih oblika nasilja na internetu i društvenim mrežama. Online svijet je svijet u okviru kojeg je posebno važno znati kako prepoznati nasilje, kako se zaštiti i najvažnije – kako reagirati na nasilje.  

Ključna riječ online kampanje je #reagiraj, čime se sve osobe pozivaju da se i online suprotstave nasilnicima iza druge strane ekrana.

Kampanju Sherajmo odgovorno pokrenula je Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Osnovnom školom dr. Vinka Žganca i Osnovnom školom Matka Laginje iz Zagreba krajem prosinca 2017. godine U njenoj provedbi sudjeluju učenici i učenice dviju osnovnih škola koji će svojim uključenjem kreirati sadržaj kampanje.

Kampanja je sastavni dio projekta Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Nositeljica projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava, dok su partnerske organizacije Osnovna škola dr. Vinka Žganca, Zagreb i Osnovna škola Matka Laginje, Zagreb. Više informacija o istoj nalazi se na poveznici.

Foto: PR foto