LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi Zakon o zaštiti potrošača

Sezonsko sniženje u punom jeku, proizvodi jeftiniji i do 80%

Dobra vijest za sve kupce je da su od Nove godine stupile nove promjene u Zakonu o zaštiti potrošača.

Dobra vijest za sve kupce je da su od Nove godine stupile nove promjene u Zakonu o zaštiti potrošača.

Sezonska rasprodaja naveliko traje. Cijene su ponegdje pale i do 80 posto. No trgovci moraju biti oprezni jer su od 1. siječnja na snagu stupila nova pravila u Zakonu o zaštiti potrošača.

Bez obzira na naznačena sniženja, kupci su prilično oprezni. 

– To je tako, ono što ne ide – to je sniženo maksimalno. Tako je upravo sada. Krećem se po dućanima za obuću. Ono što vrijedi nije sniženo niti lipe, a ono što im stoji je sniženo – to svi gledaju i kupuju. – kaže Renata Bauer.

Dobra vijest za sve kupce je da su od Nove godine stupile nove promjene u Zakonu o zaštiti potrošača. Tako trgovci na najvećem sniženju moraju imati barem petinu robe na rasprodaji. Takvi proizvodi jasno moraju imati oznaku akcijska prodaja. Trgovac mora istaknuti i redovnu cijenu prije popusta, prenosi net.hr.

– Do 1.1. imali smo označavanje popusta s postotcima na naljepnicama. Nakon 1.1. imamo i nove cijene, znači i novu i staru cijenu. Na svakom artiklu, pa i na kutijama, nalazi se stara cijena koja je prekrižena i označena popustom te nova cijena. – objasnila je RTL-u prodavačica Izidora Ivković

Popusti tri puta godišnje

Sezonska sniženja mogu se uvoditi u razdoblju od 27. prosinca i 10. siječnja. Proljetne kolekcije mogu na rasprodaju između 1. i 15. travnja, a ljetne će na popuste između 10. i 25. kolovoza. 

Odluka mora pasti brzo jer sezonsko sniženje ne može trajati vječno. 

FOTO: DAILY MAIL