LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVEUČILIŠTE U RIJECI

Senat usvojio smjernice za racionalno gospodarenje energijom

Izloženi smo izazovima koje niti jedan pojedinac ili ustanova ne mogu sami prevladati

Izloženi smo izazovima koje niti jedan pojedinac ili ustanova ne mogu sami prevladati

Na 73. sjednici, održanoj 20. rujna 2022. članovi Senata Sveučilišta u Rijeci usvojili su smjernice za racionalno gospodarenje energijom. U obrazloženju je istaknuto kako Sveučilište u Rijeci razumije da smo izloženi izazovima koje niti jedan pojedinac ili ustanova ne mogu sami prevladati. 

Dijelom smjernica postići će se trenutno smanjenje potrošnje energije i odgovarajuće uštede, a drugim dijelom smjernica intenzivnije će se i predanije raditi na prelasku na održive izvore energije i ostvarenju zelene tranzicije. Važno je naglasiti da, odlukom Vlade RH da subvencionira troškove, neće doći do porasta cijene usluga Studentskog centra

U sklopu svog izvješća rektorica je naglasila kako Sveučilišna knjižnica Rijeka u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci od akademske godine 2022./2023. osigurava svim studentima i studenticama Sveučilišta besplatan upis u knjižnicu.
Donesena je odluka o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja Elementarna matematika za studente STEM područja Tehničkog fakulteta u Rijeci. 

Članovi Senata na današnjoj su sjednici usvojili i zaključke 4. zajedničke tematske sjednice Senata i Savjeta Sveučilišta održane 12. srpnja 2022. na temu Stanje i perspektive razvoja znanosti na Sveučilištu u Rijeci.

FOTO: STUDENTSKI.HR