LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obavijest

Saznajte gdje preuzeti svoje potvrde o položenim ispitima državne mature

Učenici gimnazija i strukovnih škola trebaju preuzeti svoje svjedodžbe/potvrde u svojim školama prema rasporedu koji je odredila svaka škola. Ukoliko su imali neopravdani izostanak s ispita, prije preuzimanja svjedodžbi/potvrda moraju izvršiti uplatu zaduženja za izostali ispit.

Učenici gimnazija i strukovnih škola trebaju preuzeti svoje svjedodžbe/potvrde u svojim školama prema rasporedu koji je odredila svaka škola. Ukoliko su imali neopravdani izostanak s ispita, prije preuzimanja svjedodžbi/potvrda moraju izvršiti uplatu zaduženja za izostali ispit.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) je objavio važnu obavijest o podjeli svjedodžbi/potvrda o položenim ispitima prvoga roka državne mature u školskoj godini 2023./2024. te o onim pojedincima koji prethodnih godina nisu preuzeli navedene dokumente.

Učenici koji su prethodnih godina polagali te položili ispite državne mature u svojim školama, a nisu preuzeli svjedodžbe/potvrde, trebaju se javiti u svoje škole radi preuzimanja. Ovogodišnje potvrde, ukoliko su ponovno polagali, mogu preuzeti u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Svi pristupnici koji nisu redovni učenici, uključujući prošlogodišnje maturante koji su ove godine ponovno polagali ispite te kandidate iz Bosne i Hercegovine, mogu preuzeti svoje potvrde s prvoga roka 19. srpnja 2024. godine od 8.30 do 18 sati u predvorju zgrade Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja na adresi Damira Tomljanovića Gavrana 11, 10020 ZagrebKandidati iz škola za obrazovanje odraslih (Birotehnika, PUO Zagreb, PESG) svjedodžbe/potvrde preuzimaju u svojim školama. Pristupnici koji su pisali ispite u ispitnim centrima prethodnih godina, a nisu tada preuzeli svoje potvrde, trebaju ih preuzeti prije ili nakon 19. srpnja 2024. godine u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

U jeku drugog roka državne mature, prisjetimo se koji su se fakulteti najviše upisivali prošle godine



Potvrde s prvoga roka ovogodišnje državne mature nakon 19. srpnja 2024. godine moguće je preuzeti u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja na adresi Damira Tomljanovića Gavrana 11, Zagreb, radnim danom između 8 i 16 sati. Pristupnici koji ne mogu osobno preuzeti potvrde mogu ovlastiti drugu osobu za preuzimanje uz punomoć ovjerenu kod javnoga bilježnika ili zatražiti slanje poštom. Zahtjev za dostavu poštom potrebno je popuniti i poslati na e-mail adresu dokumenti.dm@ncvvo.hr, uz navođenje osobnih podataka i adrese za dostavu ili podataka druge osobe koja će preuzeti pošiljku. Potvrde o položenim ispitima državne mature ne mogu se poslati poštom pristupnicima izvan Republike Hrvatske.

Sljedeći tjedan pišu se posljednji ispiti drugog roka državne mature, provjerite točan raspored



Učenici gimnazija i strukovnih škola trebaju preuzeti svoje svjedodžbe/potvrde u svojim školama prema rasporedu koji je odredila svaka škola. Ukoliko su imali neopravdani izostanak s ispita, prije preuzimanja svjedodžbi/potvrda moraju izvršiti uplatu zaduženja za izostali ispit. Detalji o zaduženjima i uplatama dostupni su na web stranici Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO). Nakon uplate, skeniranu uplatnicu treba poslati na e-mail adresu uplata.dm@ncvvo.hr.
IZVOR: NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA
FOTO: UNSPLASH