LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Rezultati ankete: Studenti smatraju da će opet doći do lockdowna

U anketi koju smo proveli 51% ispitanika izjavilo je da očekuju kako će s obzirom na broj zaraženih doći do djelomičnog lockdowna u Hrvatskoj.

U anketi koju smo proveli 51% ispitanika izjavilo je da očekuju kako će s obzirom na broj zaraženih doći do djelomičnog lockdowna u Hrvatskoj.

Prije nekoliko dana proveli smo anketu kako bismo istražili očekivanja studenata i mladih od borbe protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj. Zaimalo nas je, između ostalog, misle li da će se nadležni povesti za drugim europskim zemljama koje su uvele djelomični ili potpuni lockdown.

Veći dio ispitanika smatra da će se Hrvatska uskoro naći u stanju djelomičnog lockdowna, ali da će se raditi o puno boljem obliku od onog koji nas je zadesio u ožujku. Na pitanje što smatraju polovičnom karantenom odgovorili su   rad i nastava od kuće, ograničenje kretanja rizične skupine ljudi, skraćeno vrijeme ugostiteljskih objekata i nove restrikcije u javnom prijevozu.

Kao razloge zašto smatraju da će doći do novog zatvaranja zemlje ispitanici su naveli da su uvjereni da neće biti drugog izbora zbog broja zaraženih i preopterećenosti zdravstvenog sustava. Također, neki smatraju da ćemo ući u novu karantenu radi praćenja mjera ostalih europskih država.

Zanimljivo je istaknuti i da se čak 62% ispitanika ne boji koronavirusa.

 

 
FOTO: PIXABAY