LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KSET

Reper trebao večeras nastupiti u KSET-u, koncert otkazan zbog govora mržnje?

Nastup je otkazan nakon gostovanja u podcastu Inkubator.

Nastup je otkazan nakon gostovanja u podcastu Inkubator.

Reper Živac Maradona trebao je večeras nastupiti u KSET-u no njegov je nastup nakon gostovanja u podcastu Inkubator otkazan

Naime, kako piše tportal, reper je tijekom gostovanja otvoreno prijetio glazbenom promotoru jer ga ne stavlja na line upove festivala, a na kraju emisije mu je zaprijetio i batinama i pljačkom. 

– Čim te vidim, dobit ćeš šamar... Uzet ću ti sve što imaš, i mobitel i pare i sve... – samo su neke od prijetnji koje je reper uputio promotoru.

Iz KSET-a su objavom na storyju kratko rekli da se koncert otkazuje, a nakon toga je uslijedio niz storyja Živca Maradone o cancelanju

– Kažu ovi iz @klubkset da je koncert otkazan zbog govora mržnje... – napisao je Živac Maradona, spomenuvši da je u KSET-u gostovao i Vuco te aludirao na licemjerje organizatora. 

Nakon toga je objavio niz poruka ljudi koji su ga podržali i koji su također napali glazbenog promotora kojeg optužuju za to da stoji iza otkazivanja koncerta u KSET-u.

– Sa ovim je pokazao do kraja koliko je jedan... A studentski klub koji dopusti otkazivanja koncerata je još jadniji od toga. Treba im zatvorit faks. – glasio je jedan od komentara podrške.

Iz KSET-a nisu naveli razloge otkazivanja niti su izašli s priopćenjem, a kada ih je tportal zatražio komentar, dobili su samo: no comment.

Ratko Martinović, voditelj podcasta Inkubator, koji ni u jednom trenutku nije zaustavio Živca Maradonu dok je sipao prijetnje, otkazivanje koncerta nazvao je kulturom otkazivanja koja je kancer koji će rezultirati katastrofom.

– Istina, Živac je sebi svojstvenim temperamentom možda prešao granicu dobrog ukusa (vjerojatno i uz alkohol), ali je rekao što misli i iznio teške optužbe o ranijim pokušajima sabotaže i otkazivanja koncerata... indikativno je u svakom slučaju da veliki festivali i gradske fešte godinama eskiviraju ne samo Živca, već i veličine poput Tram 11 ili Kreše Bengalke - je li riječ o inkompatibilnim stavovima s mainstreamom, osobnim odnosima s organizacijom, lošim odnosima s menadžerskim kartelima ili nečem četvrtom kristalno je jasno da postoji opstrukcija unatoč impresivnim uspjesima albuma, vrtoglavim pregledima singlova i renomeu
A kada nekome oduzmete kruh iz usta, očekujte barem verbalnu odmazdu... možda pas koji laje ne grize, ali je pas koji je gladan uvijek opasan pas
A došla su vremena kada osobni revanšizam nadilazi minimum profesionalizma dok je kultura otkazivanja kancer koji će na koncu rezultirati katastrofom, i to poput bumeranga onima koji sebi uzimaju pravo vrhovnog autoriteta otkaza - kada ljevica i interesni karteli ne dao Bog počnu doživljavati probleme s vlastitim eventima, tada će mediji ozbiljno shvatiti u čemu je problem. No to će biti prekasno jer je već krenuo rat – napisao je Martinović na svom Facebook profilu. 

FOTO: UNSPLASH