LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Razmatraju se nove mjere za pogrebe, svadbe i druga veća okupljanja

– Pratimo situaciju i vjerojatno ćemo nadopunjavati mjere koje će se onda odnositi na smanjenje rizika širenja. – istaknuo je ministar Božinović.

– Pratimo situaciju i vjerojatno ćemo nadopunjavati mjere koje će se onda odnositi na smanjenje rizika širenja. – istaknuo je ministar Božinović.

Strože mjere distanciranja zbog situacije s koronavirusom u Hrvatskoj su stupile na snagu 19. ožujka. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na jutrošnjoj je konferenciji Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske najavio da će policija provedbu mjera pojačano kontrolirati, ali i da će se mjere nadopunjavati.

Vezano: Sad je službeno: od sutra zabrana rada svim objektima osim nužnima, kao što su prehrambene trgovine


Konkretno, kako bi se smanjio rizik širenja nove bolesti, govorio je o nadopuni mjera koje će se odnositi na dječja igrališta, sprovode, svadbe i slična okupljanja.. 

– Pratimo situaciju i vjerojatno ćemo nadopunjavati mjere koje će se onda odnositi na smanjenje rizika širenja. To se odnosi na dječja igrališta i na još neka okupljanja, moramo zauzeti jasniji stav, i o sprovodima i o svadbama. Morat ćemo naći mjeru kako da se to regulira u ovoj situaciji. – rekao je Božinović.

Podsjetimo, donesene mjere podrazumijevaju otkazivanje svih javnih događaja i okupljanja, obustavu rada svih uslužnih djelatnosti koje nisu nužne, ugostiteljskih objekata, osim onih koji pripremaju i dostavljaju hranu, kao i teretana i fitnes-centara. Otkazano je održavanje izložbi i sajmova te vjerskih okupljanja.
FOTO: PIXABAY