LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sukob interesa

Ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje dala ostavku

Bivša ravnateljica tvrdi da nije bila u sukobu interesa, ali je svejedno podnijela neopozivu ostavku.

Bivša ravnateljica tvrdi da nije bila u sukobu interesa, ali je svejedno podnijela neopozivu ostavku.

Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje, podnijela je ostavku, prenosi Jutarnji list.

Nakon serije tekstova na Telegramu Upravno vijeće Agencije kojim predsjeda rektorica Sveučilišta u Zadru, Dijana Vican, izrazilo je sumnju u sukob interesa u čijem je središtu ravnateljica Havranek.

Prema tekstovima, Havranek je sudjelovala na natječajima za EU projekte na kojima su se natjecali Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku i Agronomski fakultet u Zagrebu. Na natječajima za administraciju projekata odabrana je najskuplja ponuda ― tvrtke Krutak d.o.o., u kojoj je Havranek glavna stručnjakinja u privatnom angažmanu. Ona je također 16 godina bila na čelu Agencije za znanost i visoko obrazovanje, koja vrednuje rad i kvalitetu fakulteta ― zbog spornog natječaja i eventualnog kršenja Etičkog kodeksa Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju otvara se pitanje sukoba interesa.

― Ostavku sam dala jer sam osjećala moralnu obvezu, ponajprije prema Agenciji, ali i prema svim institucijama s kojima sam godinama dobro surađivala. Nisam željela da se ova priča razvlači, mada nisam niti dobila priliku ikome se očitovati i objasniti zašto ne vidim da je riječ o ikakvom sukobu interesa ― potvrdila je Havranek ostavku za Jutarnji.

Također je izjavila da nema namjeru ulaziti u sudske procese, ali da će tražiti ispitivanje slučaja.
FOTO: PIXABAY