LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme koronavirusa

Ravnatelj HZJZ-a: Djeca trebaju, mogu i moraju ići u školu

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo komentirao je novu školsku godinu i otkrio hoće li se djeca vratiti u školu.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo komentirao je novu školsku godinu i otkrio hoće li se djeca vratiti u školu.

I dok se o studentima još uvijek ne govori i ne zna nešto puno, pripreme za novu školsku godinu nešto su veće, pa je tako ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u emisiji RTL Danas rekao kako će djeca ići u školu najesen.

Tvrdi da imamo dobru epidemiološku situaciju, da su brojke male i da je trend brojeva u padu te da djeca sada trebaju, mogu i moraju ići u školu. Nadodao je i da je Nacionalni stožer civilne zaštite održao sastanak s Ministarstvom znanosti i obrazovanja koje je formiralo savjetodavno tijelo koje bi idući tjedan trebalo imati prvi sastanak, a u njemu su ljudi iz Stožera, epidemiolozi i njihovi stručnjaci, koji će o svemu odlučivati. 
– Smatramo da se stručnjaci iz Ministarstva slažu s nama da bi djeca trebala ići u školu. Ali, naravno, moramo imati sve varijante otvorene, jer ako dođe do slučaja, onda će djeca morati u samoizolaciju i nastavu četrnaest dana pratiti od kuće, što je dugo vrijeme. – istaknuo je Capak za RTL.
FOTO: PIXABAY