LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prilika za posao

Raspisan javni natječaj za izbor lektora hrvatskog jezika u Dublinu i Ljubljani

Raspisan je javni natječaj za izbor i imenovanje lektora hrvatskoga jezika na stranim visokoškolskim ustanovama u Dublinu i Ljubljani.

Raspisan je javni natječaj za izbor i imenovanje lektora hrvatskoga jezika na stranim visokoškolskim ustanovama u Dublinu i Ljubljani.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisuje Javni natječaj za izbor i imenovanje lektora hrvatskoga jezika i književnosti za akademsku godinu 2021/2022. na stranim visokoškolskim ustanovama.

Ustanove o kojima je riječ locirane su u Dublinu i Ljubljani, a za spomenute je potreban po jedan izvršitelj na određeno vrijeme.

Pristupnici moraju, pored općih uvjeta prema općim propisima o radu, imati završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij hrvatskog jezika i književnosti u Republici Hrvatskoj (kroatistika) ili poslijediplomski sveučilišni studij iz područja kroatistike, dobro znanje jednog stranog jezika ili jezika zemlje primateljice te najmanje dvije godine radnog iskustva u struci. 

Pristupnici će morati pristupiti i pismenom testu i razgovoru s provjerom znanja stranog jezika. Prednost imaju oni kandidati koji mogu provesti dvije godine zaredom u inozemstvu te pristupnici s radnim iskustvom u nastavi u srednjoškolskim ustanovama te na visokim učilištima, s radnim iskustvom u nastavi hrvatskog kao stranog jezika te položenim stručnim ispitom.

Rok za prijavu je 1. listopada 2021. godine.
FOTO: PIXABAY