LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni prijevoz

Putnici se iz Osijeka do Splita 12 sati vozili u pretrpanom vlaku; HŽ okrivio mlade

Noćni vlak za Split krenuo je iz Osijeka, a problemi su nastali kada se u Zagrebu ukrcao velik broj mladih putnika...

Noćni vlak za Split krenuo je iz Osijeka, a problemi su nastali kada se u Zagrebu ukrcao velik broj mladih putnika...

HŽ Putnički prijevoz ispričao se putnicima zbog jučerašnjeg putovanja noćnim vlakom koji je iz Osijeka išao za Split, prilikom čega su putnici u pretrpanom vlaku ležali po podovima i jedni na drugima.
 
VEZANO: PRIČA S TERENA: Kako najavom propusnica osigurati gužvu u vlakovima HŽ-a

Za N1 iz HŽ Putničkog prijevoza objasnili su zašto je došlo do te situacije.
– Vlakovi koji voze na relaciji Osijek – Split – Osijek ograničenog su kapaciteta. U vlaku ima 290 mjesta. Zbog ograničenog kapaciteta uz kartu kupljenu za vlak 1782 (Osijek 20.00 – Zagreb 1.10 – Split 8.42), obavezna je rezervacija mjesta kako bi putnik osigurao sjedeće mjesto ili mjesto u vagonu s ležajima ili vagonu za spavanje. Gužva u vlaku nastala je u Zagreb Glavnom kolodvoru u koji je, osim putnika koji imaju rezervirano mjesto u vlaku, došao veliki broj mladih koji nisu rezervirali mjesto (većina mladih vozi se vlakovima po Europi s Interrail i Eurorail kartama, odnosno međunarodnim kartama na temelju kojih se mladi mogu voziti vlakom u više zemalja u određenom razdoblju za koje su kupili karte). Također, u vlak su ušli i putnici bez karte s namjerom da kartu kupe u vlaku – poručili su iz HŽ-a odgovarajući na naš upit.
Dodali su da sukladno mogućnostima svakodnevno dodaju vagone u sastav noćnog vlaka prema Splitu, ali nisu odgovorili hoće li se uvesti dodatne linije. Za N1 nisu odgovorili ni na pitanje predstavljaju li gužva u vlaku i činjenica da ljudi sjede na podu opasnost za sigurnost putnika u slučaju naglog zaustavljanja vlaka, ali su napomenuli da putnici trebaju na vrijeme rezervirati svoje mjesto u vlaku jer bez rezervacije neće moći biti prevezeni na odredište.
FOTO: STUDENTSKI.HR