LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najljepša priča ljeta

Projekt #Rokotok – obećanje sinu ispunjeno! Ribafish prvi u povijesti povezao 50 hrvatskih naseljenih otoka

Projekt kojeg su mediji proglasili najljepšom pričom ljeta svoje je veliko finale, nakon skoro 54.000 preplivanih metara, u trećoj, zadnjoj fazi, proslavio u Puntu na otoku Krku.

Projekt kojeg su mediji proglasili najljepšom pričom ljeta svoje je veliko finale, nakon skoro 54.000 preplivanih metara, u trećoj, zadnjoj fazi, proslavio u Puntu na otoku Krku.

Domagoj Jakopović Ribafish je ispunio obećanje koje je dao svome sinu. #Rokotok zastava zavijorila se na 50 hrvatskih naseljenih otoka koji su po prvi put povezani plivanjem, ali i pričom. Pričom o projektu koji je otočane i njihove goste podsjetio na važnost očuvanja okoliša i sretnog odrastanja ispunjenog druženjem s prijateljima i roditeljima.

Projekt kojeg su mediji proglasili najljepšom pričom ljeta svoje je veliko finale, nakon skoro 54.000 preplivanih metara, u trećoj, zadnjoj fazi, proslavio u Puntu na otoku Krku. S broda pored otočića Košljuna u more su skočili službeni plivač RokOtoka Boris Korbar, četvero lokalaca i Domagoj Jakopović Ribafish. Pridružilo im se i nekoliko dječaka i svi su s lakoćom, u dvadesetak minuta, stigli do rive gdje ih je dočekalo petstotinjak djece i odraslih.

Na tih posljednjih 800 metara od 210 kilometara preplivanih tijekom projekta uzduž Jadrana, od Koločepa do Krka, s odmakom od par dana Ribafish gleda kao na najemotivnije trenutke.

– Nije bilo lako izaći iz mora pred sve te ljude, dok su se u meni ispreplitale emocije tuge, ali i ogromne zahvalnosti zbog podrške svih ljudi koji su me dočekali na ovoj i svim drugim lokacijama, te svih mojih Rokotočana koji su tijekom sve tri faze projekta, na putu dugom četiri godine, bili uz mene – izjavio je te dodao da će kolovoz iskoristiti za odmor na Korčuli, gdje će okružen najbližima, procesuirati sve sam sa sobom i prebirući po uspomenama, u njima tražiti inspiraciju za neke nove ideje kroz koje će #Rokotok kao projekt živjeti u budućnosti.

U spomenar projekta #Rokotok, uz posadu su upisani i brojni plivači i tisuće otočana i njihovih gostiju. Svi su oni slušali priču o problemima s kojima se suočavaju otoci, plivanju, prirodi, ekologiji i roditeljskoj ljubavi, tražili i skrivali blaga, a Ribafish ističe kako se nada da su svi zapamtili i ključnu poruku ovog projekta, poruku u kojoj je on sam našao smisao i koja mu je bila pokretač – da se obećanja moraju ispuniti.

Završni doček je organizirala TZ Punat na čelu s direktorom Brankom Karabaićem. Ribafish je nakon predavanja i druženja s klincima postavio posljednji geocache, motivirajući tako na istraživanje i neke druge klince koji će u budućnosti posjetiti ovaj lijepi otok i destinaciju. I ovdje su se djeca razveselila darovima. Na posljednjih 17 otoka tijekom srpnja 2022. godine podijeljeno ih je 2.200 (preko 6.000 u sve tri faze), a i sam Ribafish je na dar dobio personalizirane #Rokotok tenisice, tri ribice za tri faze projekta, ukusnu tortu te ono što smatra najvećim darom – nasmijana lica, tople riječi i zagrljaje malih i velikih klinaca.

Shortest Path Production je tijekom projekta snimio sav materijal za predstojeći dokumentarni film (očekuje se u jesen 2023.), a u rujnu će se, uz prigodnu izložbu slika službenog brodskog fotografa Ivana Čujića i plakata koje su crtala djeca na otocima, održati press konferencija projekta, na kojoj će svi zainteresirani moći saznati planove za budućnost.
FOTO: IVAN ČUJIĆ / PRESS