LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rezultati istraživanja

Proglašeni najbolji poslodavci za 2020; iz nagrađenog Bornfighta opisali čime su zaslužili nagradu

Najbolji poslodavci ove su godine bili COBE, Ars Futura i Integracija od-do u kategoriji malih, Q agency, Bornfight i Logista u kategoriji srednjih te Infinum, dm i Rimac Automobili u kategoriji velikih poduzeća.

Najbolji poslodavci ove su godine bili COBE, Ars Futura i Integracija od-do u kategoriji malih, Q agency, Bornfight i Logista u kategoriji srednjih te Infinum, dm i Rimac Automobili u kategoriji velikih poduzeća.

Portal MojPosao 14. godinu zaredom proveo je anonimno istraživanje o najboljim poslodavcima u Hrvatskoj, odnosno o uvjetima rada u hrvatskim tvrtkama i zadovoljstvu zaposlenika. Ispitivanju se odazvalo 4300 zaposlenika. 

U kategoriji velikih tvrtki nagradu Najbolji poslodavac osvojili su: 1. Infinum, 2. dm-drogerie markt, 3. Rimac Automobili. U kategoriji srednjih tvrtki najboljima su proglašeni: 1. Q agency, 2. Bornfight i 2. Logista. A najbolji u kategoriji malih tvrtki su: 1. COBE, 2. Ars Futura i 3. Integracija od-do. 
– Upitnik koji su zaposlenici ispunjavali sastoji se od 78 tvrdnji s kojima se zaposlenik može ili ne mora složiti, a svi se tiču uvjeta rada u tvrtki. Tako se istražuje zadovoljstvo u kategorijama lojalnosti zaposlenika, izazovnosti radnih zadataka, organizaciji rada, radnih uvjeta, posvećenosti poslu, međuljudskim odnosima, komunikacijom u tvrtki, osobnim razvojem te uključenosti u donošenju odluka. – pojasnili su iz tvrtke Bornfight
Otkrili su i zašto su ove nagrade bitne poslodavcima. 
– Ova nagrada nam je i formalna potvrda da inicijative usmjerene prema našim zaposlenicima imaju smisla. Od prednosti koje su naši zaposlenici naveli izdvojila bih kategorije Međuljudski odnosi, Radni uvjeti te Uključenost u donošenje odluka. S druge strane, prostora za poboljšanje ima u kategorijama Organizacija rada te Korporativna komunikacijašto je u jednu ruku i očekivano s obzirom na fazu rasta u kojoj se kompanija nalazi. Ovo su nam iznimno važne informacije te smo već krenuli u planiranje kako da se poboljšamo u ove dvije kategorije tijekom sljedeće godine. – istaknula je Petra Horvat, Bornfight HR Generalist / Team Lead
Tomislav Grubišić, Bornfight CEO, poručio je:
– Ova godina bila je izazovna za sve i pokazala nam je da imamo sjajne ljude koji su u mogućnosti brzo se adaptirati novonastalim situacijama. A kako bismo im što više olakšali tu adaptaciju, uveli smo potpunu fleksibilnost oko mjesta i vremena rada. Uz to, svi zaposlenici su upoznati s financijskim stanjem kompanije, imamo strukturirane razine senioriteta te raspisana očekivanja od svakog ranga.
Iz ove su tvrtke dodali da se ovaj tip istraživanja pokazao kao odličan način na koji svaka tvrtka može pratiti svoj napredak iz godine u godinu. Ono, naveli su, daje jasniju sliku o tome što zaposlenici misle o tvrtkama u kojima rade, ali i poslodavci mogu otkriti što njihovi zaposlenici zapravo cijene te na čemu bi trebali poraditi. 

Valja napomenuti i da su najbolje ocjene ispitanika zabilježene u kategorijama Posvećenost poslu, Izazovnost radnih zadataka te Međuljudski odnosi, dok su najlošije ocijenjene kategorije Uključenost u donošenje odluka i Organizacija rada.  Ukupna je ocjena svih tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju je 3,32, od mogućih 4.
FOTO: PIXABAY