LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dvodnevno natjecanje

Produljen rok za prijavu na Open Data Hackathon – za prvo mjesto osigurano 15 000 kn

HAMAG-BICRO produžio je rok za prijavu na natjecanje koje organizira s ciljem pronalaska inovativnih rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora. Za natjecatelje je, k tome, osigurao vrlo vrijedne nagrade.

HAMAG-BICRO produžio je rok za prijavu na natjecanje koje organizira s ciljem pronalaska inovativnih rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora. Za natjecatelje je, k tome, osigurao vrlo vrijedne nagrade.

Produžen je rok za prijave za Open Data Hackathon. Zainteresirani za sudjelovanje – studenti, inovativni pojedinci i timovi te startup tvrtke – imaju vremena do utorka, 22. rujna 2020.

Podsjetimo, ovo dvodnevno natjecanje organizira HAMAG-BICRO s ciljem pronalaska inovativnih rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora u četirima tematskim područjima: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam. Održat će se 27. i 28. rujna, a zbog epidemioloških mjera i sigurnosti sudionika komunikacija između natjecatelja i mentora odvijat će se online, na platformi Zoom. 
Vezano: Otvorene prijave za Open Data Hackathon; prijaviti se mogu i studenti
Natjecatelje očekuju bogate nagrade. Za osvojeno prvo mjesto osigurano je 15 000 kuna, a prvoplasirani će dobiti i priliku za javno predstavljanje svojega projekta na LEAP summitu te predstavljanje potencijalnim investitorima i strateškim partnerima ODEON projekta. Za osvojeno drugo mjesto predviđena je novčana nagrada u iznosu od 5000 kuna kao i javno predstavljanje projekta na LEAP summitu. Trećeplasirano će se rješenje također predstaviti na LEAP-u te će osvojiti 2500 kuna. Predstavit će se i projekti četvrtog, petog i šestog mjesta te će im se dodijeliti po 1000 kuna za uloženo vrijeme, znanje i trud. 

– Uz stručnu pomoć mentora iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, IBM-a, Svjetske banke, Poslovne inteligencije, Fakulteta organizacije i informatike, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Deutsche Telekoma natjecatelji će moći demonstrirati svoja inovativna rješenja, a teme su posebno prilagođene novonastaloj situaciji u kojoj se cjelokupno društvo nalazi. Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom, svi navedeni sektori (promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam) nalaze se pred posebnim izazovima, bilo da je riječ o smanjenoj mobilnosti građana ili opterećenju zdravstvenog sustava. Korištenjem dostupnih otvorenih podataka, natjecatelji će moći stvoriti idejni dizajn nekog informacijskog rješenja, a koje će u krajnjem ishodu omogućiti bolju promociju i vizualizaciju otvorenih podataka u gospodarstvu i poduzetništvu. – pojašnjavaju iz HAMAG-BICRO-a.

Sve dodatne informacije nalaze se na poveznici
FOTO: FLICKR