LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dvodnevno natjecanje

Otvorene prijave za Open Data Hackathon; prijaviti se mogu i studenti

Do 18. rujna zaprimaju se prijave studenata, inovativnih pojedinaca i timova kao i startup tvrtki za sudjelovanje na dvodnevnom natjecanju Open Data Hackathon koje organizira HAMAG-BICRO.

Do 18. rujna zaprimaju se prijave studenata, inovativnih pojedinaca i timova kao i startup tvrtki za sudjelovanje na dvodnevnom natjecanju Open Data Hackathon koje organizira HAMAG-BICRO.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je prijave za sudjelovanje u dvodnevnom natjecanju Open Data Hackathon koje će se održati 27. i 28. rujna u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER). U njegovu sklopu traže se inovativna rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam.

 

Prijaviti se mogu studenti, inovativni pojedinci i timovi, kao i startup tvrtke. Sudionici hackathona dobit će stručnu podršku mentora kako bi unaprijedili svoje ideje i razvili rješenja. Također će dobiti pristup OPEN DATA startup zajednici, kao i priliku za predstavljanje projekata investitorima. Šest najbolje rangiranih pobjednika dobit će priliku za prezentaciju svojih ideja na konferenciji LEAP Summit.

– Mogućnosti korištenja otvorenih podataka nebrojene su i omogućuju veću učinkovitost javne uprave, gospodarski rast u privatnom sektoru i kvalitetniju socijalnu skrb. Kroz četiri tematska područja natjecatelji će prikazati kako upotrebom otvorenih podataka mogu odgovoriti na brojne izazove, primjerice kako ulagati u zdravlje tijekom cijelog života i preventivno jačati imunitet, kako smanjiti štetne posljedice prometa na klimu, održivo upravljati ekosustavima, poboljšati informiranost o rasponu turističkih proizvoda te brojne druge izazove. Ovo je velika prilika za sve ambiciozne pojedince, studente i startup tvrtke, koja će im omogućiti da demonstriraju svoje vještine i znanja, a ujedno i daju važan doprinos razvoju hrvatske tehnologije i gospodarstva u cijelosti. – izjavio je Mate Kovač, v.d. ravnatelj Sektora za razvoj i podršku korisnicima HAMAG-BICRO-a.

Prijave su otvorene do 18. rujna. Dodatne informacije o projektu i nagradama moguće je pronaći na poveznici.

FOTO: PEXELS