LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Putopisno predavanje

Prilika za upoznavanje „zemlje spaljenih lica” – poznati pustolov donosi priču o Etiopiji

Juka je Etiopiju posjetio dva puta te je prevalio gotovo pet tisuća kilometara i dokumentirao 54 lokaliteta, atrakcije i događaja.

Juka je Etiopiju posjetio dva puta te je prevalio gotovo pet tisuća kilometara i dokumentirao 54 lokaliteta, atrakcije i događaja.

U utorak, 21. svibnja 2024. godine, u 18 sati splitski pustolov Jurica Galić Juka dolazi u Zonu ispričati svoju priču o Etiopiji. Kroz putopisno predavanje Zemlja spaljenih lica publiku će odvesti u najljepše i najnegostoljubivije prirodne krajolike.

Osnivač Marijinih obroka: „Potrebna je izvanredna pomoć djeci u etiopskoj pokrajini Tigray”


Jurica Galić Juka hrvatski je putopisac, profesionalni fotograf i svjetski putnik iz Splita. Stalni je suradnik nacionalnog časopisa Meridijani. Radove su mu prenosili brojni putopisni magazini pa čak i slavni National Geographic. U fotografiji je osvojio pedesetak svjetskih i nacionalnih nagrada, a na izložbama je samostalno izlagao 13 puta.

Upoznajmo Etiopiju, zemlju odakle potječe kava i izvire Plavi Nil


Juka je Etiopiju posjetio dva puta te je prevalio gotovo pet tisuća kilometara i dokumentirao 54 lokaliteta, atrakcije i događaja. Svjedočio je ratnim strahotama, ali i najljepšim nacionalnim parkovima. Vidio je divovske krokodile i nilske konje, hranio hijene, divio se vodopadu Tis Isat, kupao se na izvoru Plavog Nila u jezeru Tana i posjetio etničke skupine u Dolini Omo. Bio je prvi putnik izvan Etiopije koji je od početka rata posjetio Tigraj te jedan od rijetkih ljudi koji se popeo do starokršćanskih crkvi Debre Damo i Abuna Yemaha Guh.

„Iako Juka putovanja bilježi na svom YouTube kanalu, a putopise i fotografije objavljuje u časopisu Meridijani, ovo je prilika da priče čujete iz prve ruke i saznate poneku zanimljivost više.”, najavljuje Borna Goreta, voditelj kluba Zona.

 

Od koze do svakog stola: Uspon Njenog Visočanstva Kave


IZVOR: INFO ZONA
FOTO: INFO ZONA