LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Prijedlog za Dan žena – palačinkijada, i to humanitarna

– Imat ćete priliku dobro se zabaviti i uživati uz glazbu, domaće rakije i craft pivo te ukusne palačinke, a usput pomoći u prikupljanju sredstava za nekoliko obitelji izrazito teškog imovinskog stanja. – poručuju iz Rotaract kluba Split.

– Imat ćete priliku dobro se zabaviti i uživati uz glazbu, domaće rakije i craft pivo te ukusne palačinke, a usput pomoći u prikupljanju sredstava za nekoliko obitelji izrazito teškog imovinskog stanja. – poručuju iz Rotaract kluba Split.

Rotaract Split i partneri za Dan žena organiziraju Humanitarnu palačinkijadu za samohrane majke i socijalno ugrožene obitelji. Održat će se ove nedjelje, 8. ožujka, u 17 sati, a okupit će niz splitskih udruga.

– Uz caffe-bar Bambino i Udruženje šefova kuhinja dalmatinskih i europskih regija u Jobovoj 2, Spinut imat ćete priliku dobro se zabaviti i uživati uz glazbu, domaće rakije i craft pivo te ukusne palačinke, a usput pomoći u prikupljanju sredstava za nekoliko obitelji izrazito teškog imovinskog stanja. – poručuju organizatori.

Ema Puizina, predsjednica Rotaracta Split, rekla je:

– U Splitu i okolici nažalost postoji niz obitelji koje nemaju osigurane osnovne životne uvjete, počevši od neadekvatnog smještaja, pa do nedostatka osnovnih namirnica, higijenskih potrepština i odjeće. Nekoliko naših partnerskih udruga s kojima surađujemo upozorilo nas je na stravične slučajeve u kojima samohrane majke i radno nesposobni roditelji brinu o više djece, a da im uz sav trud nažalost nisu u stanju pružiti ono najosnovnije. Kako bi tim obiteljima barem malo pomogli, odlučili smo pokrenuti ovu akciju i priuštiti im neke osnovne stvari, hranu, odjeću i higijenske potrepštine. Izrazito sam sretna što nam se u konačnici pridružilo ovoliko različitih udruga, koje su sve pokazale humanitarno srce. Nadam se da će u nedjelju doći što više ljudi i podržati našu akciju, svi su pozvani da se priključe!

Rotaract klub Split udruga je koja se inače aktivno bavi humanitarnim radom te je prošle godine organizirala, između ostalog, humanitarnu Gala večeru na kojoj su prikupljena sredstva za KBC Split od kojih je kupljen uređaj neophodan za operacijske zahvate otklanjanja tumora i ostala oprema za ambulantu Maksilofacijalne kirurgije, a ove godine je ista akcija organizirana za uređenje ambulante za dječju kardiologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Split. Ovaj događaj organizira s Klubom mladih Split, Rehabilitacijskim centrom Naš svijet, Zborom nutricionista Hrvatske, Rotaract klubom Split Novi, Lacrosse klubom Split Legion, udrugom Erasmus Student Network i uz podršku vatrogasaca iz Javne vatrogasne postaje Split koji su se svi udružili kako bi ovom prilikom pomogli potrebitim sugrađanima. Tu je i craft pivovara LAB Split koja donira pivo.

– Ovom prilikom pozivaju se svi sugrađani, a naročito stanovnici Spinuta kojima je palačinkijada ispred kuće, da se pridruže ovim mladim humanitarcima. Palačinkijada je izvrsna prilika provesti nedjeljno popodne, pomoći potrebitima te se upoznati s radom svih navedenih udruga. – dodaju iz organizacije.

FOTO: PIXABAY