LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Informacije o koronavirusu

Prekinut niz od nula novozaraženih; danas imamo jednu pozitivnu osobu

U posljednja 24 sata imamo jednu novooboljelu osobu od bolesti COVID-19, čime je ukupna brojka oboljelih do sada 2245 osobe.

U posljednja 24 sata imamo jednu novooboljelu osobu od bolesti COVID-19, čime je ukupna brojka oboljelih do sada 2245 osobe.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske poslao je danas, 28. svibnja priopćenje za medije u sklopu kojega je iznio najnovije podatke o koronavirusu. Od jučer imamo jednu novooboljelu osobu od koronavirusa, od ukupno 828 testiranih u posljednja 24 sata. Novooboljela osoba dolazi iz Brodsko-posavske županije te je s njom ukupan broj zaraženih do sada 2245. 

Na respiratoru je 5 pacijenata, ali imamo 4 novoozdravljene osobe unazad 24 sata, što čini ukupnu brojku oporavljenih od 2051 osobe. Preminula je jedna osoba, muškarac koji je bio 1950. godište, ali je bolovao od niza ostalih bolesti uz koronavirus  

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, kojom državljani Češke Republike, Mađarske, Republike Austrije, Republike Estonije, Republike Latvije, Republike Litve, Republike Poljske, Republike Slovenije, Savezne Republike Njemačke i Slovačke Republike zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije, neće morati prilikom ulaska u RH posebno dokazivati razlog svog ulaska, već će moći ulaziti pod jednakim uvjetima kao i prije pojave bolesti COVID-19, ali i nadalje uz epidemiološku kontrolu, i uz obvezu pridržavanja općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
FOTO: PIXABAY