LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
5. Coffe i Chocofest

Predstavljanje najboljih svjetskih čokolada i kave u Zagrebu

Zagreb je ponovno domaćin festivala kave i čokolade. Od 11. do 15. veljače organizirano je mnogo događanja za ljubitelje kakaove poslastice i omiljenog napitka.

Zagreb je ponovno domaćin festivala kave i čokolade. Od 11. do 15. veljače organizirano je mnogo događanja za ljubitelje kakaove poslastice i omiljenog napitka.

Kava je u Hrvatskoj omiljena gotovo kao u Brazilu, a poznati smo kao vremenski rekorderi u ispijanju tog napitka. Dok Talijani u manje od minute popiju svoj espresso, nama šalica potraje satima. Istovremeno nam popularna izreka „Ne mogu svakog usrećiti – nisam čokolada!“ jasno daje do znanja što to, osim kave, naš narod izrazito voli.

Iz navedenih razloga agencija Tvornica događaja i ove godine organizira željno iščekivani događaj. Peti se put u našoj metropoli održava Coffe i Chocofest. Od 11. do 15. veljače svi ljubitelji omiljene kakaove poslastice i crnog napitka trebaju posjetiti festivalski paviljon na Trgu bana Jelačića.

Da ovaj festival obiluje bogatim i zanimljivim programom, dokazuje broj posjetitelja koji u posljednje četiri godine premašuje 500 tisuća. Sa stotinjak izlagača i još više radionica, predstavljale su se najbolje svjetske kave i čokolade.

S obzirom na brojne zainteresirane, Coffe i Chocofest zaokupirat će Centar za kulturu prehrane, wine-bar Dobra vina, kao i mnoge restorane i hotele. Spomenuti wine-bar će 10. veljače napraviti odličnu uvertiru u festival: pripremit će losos s čokoladom i slična ukusna jela od nespojivih namirnica

Cijeli program dostupan je ovdje. Moći ćete se upoznati s radom mnogih domaćih i stranih proizvođača i saznat ćete brojne informacije o najnovijim trendovima u industriji čokolade i kave, a pritom ćete uživati u pravoj umjetnosti.

Događaj nipošto ne smijete propustiti ako vaše nepce žudi za vrućom čokoladom s okusom maline ili kikirikija ili ako želite izrađivati jestive poklone za Valentinovo. Zanima vas izrada kipova od čokolade? Majstori ovog događaja pokazat će vam svoj zanat. Ne zaboravite degustirati prvu hrvatsku čokoladu s ekološkim certifikatom, čokoladni gulaš od vepra i čokoladne špagete.

5. Zagreb Coffe i Chocofest zasigurno će opovrgnuti brazilsku poslovicu koja kaže da kava treba biti crna kao noć, vruća kao pakao i slatka kao žena, otkrivajući vam mnoštvo različitih okusa jednoga kofeinskog napitka.

FOTO: ELIZABETA PAPEŠ / STUDENTSKI.HR