LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posjet Americi

Predsjednik Milanović odgovarao na pitanja studenata na Columbia Universityju

Predsjednik Milanović je rekao kako javnost u Hrvatskoj nije polarizirana koliko se misli, kao i da je ostavio trag u jačanju međuresorne suradnje.

Predsjednik Milanović je rekao kako javnost u Hrvatskoj nije polarizirana koliko se misli, kao i da je ostavio trag u jačanju međuresorne suradnje.

Zoran Milanović je u ponedjeljak gostovao na sveučilištu Columbia University u sklopu svog boravka u New Yorku pod programom World Leaders Forum.

Na Sveučilištu je održao gostujuće predavanje, a studenti Columbije imali su priliku postaviti mu i pitanja. Na pitanje studentice socijalnog rada kako kao predsjednik utječe na međuresornu suradnju i generalnu kooperativnu klimu u državi, Milanović je odgovorio kako više to ne može raditi jer nema odgovarajuće ovlasti, ali kako je ostavio trag kada je bio premijer. Također, dodao je kako se za donošenje svakog zakona Vlada mora konzultirati s javnošću.

Drugo pitanje postavio je Luka iz Dubrovnika koji je pitao kako polarizirana javnost, u kojoj su stariji u pravilu konzervativniji, a mlađi liberalniji, utječe na njegovo donošenje odluka.

Milanović se u odgovoru na to pitanje osvrnuo na probleme s demografijom kroz koje mladi postaju manjina te kako se oni mogu riješiti jedino imigracijom – koja se u hrvatskoj ne događa.

Dodao je kako stari ljudi nisu nužno konzervativni, kao i da treba raditi razliku između konzervativaca u različitim zemljama, na primjer Hrvatskoj, Engleskoj i Sjedinjenim Državama.

Na treće pitanje o tome što misli o inicijativi Otvorenog Balkana suzdržano je rekao da će se vidjeti tko od toga ima koristi i kako će se situacija razvijati.
 
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE