LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NOVI MANDATI

Potvrđeni novi rektori Sveučilišta u Zagrebu: evo tko će sljedećih 5 godina voditi Sveučilište

Mandat novih prorektora traje koliko i mandat rektora, odnosno do 30. rujna 2026.

Mandat novih prorektora traje koliko i mandat rektora, odnosno do 30. rujna 2026.

Senat Sveučilišta u Zagrebu potvrdio je na svojoj danas održanoj sjednici nove prorektore Sveučilišta u Zagrebu, a u skladu sa Statutom Sveučilišta u Zagrebu imenovanje novih prorektora Senatu je predložio novi rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić.

 

Tako slijedi da je Boris Brkljačić s Medicinskoga fakulteta novi prorektor za studente, preddiplomske i diplomske studije, Dubravko Majetić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje obnašat će dužnost prorektora za znanost, istraživanje i poslijediplomske studije, a Jurica Pavičić s Ekonomskoga fakulteta postao je novi prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju.

Nadalje, Tomislav Josip Mlinarić s Fakulteta prometnih znanosti novi je prorektor za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom, Anamarija Musa s Pravnoga fakulteta nova je prorektorica za upravljanje kvalitetom i etiku, a Tibor Pentek s Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije preuzeo je dužnost prorektora za organizaciju, infrastrukturni razvoj i ljudske potencijale.

Tomislav Bolanča s Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije novi je prorektor za poslovanje i digitalizaciju, a Jasenka Ostojić s Muzičke akademije nova je prorektorica za umjetnost, kulturu i međusveučilišnu suradnju.

 

Mandat novih prorektora traje koliko i mandat rektora, odnosno do 30. rujna 2026., a prilikom predstavljanja prorektorskih resora i odabira predloženika za prorektore, rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić istaknuo je ključnu ulogu timskoga rada cijeloga novoga tima u cilju ostvarenja Programa rektora, koji je Senat prihvatio i podržao kao okvir razvoja Sveučilišta u Zagrebu.

 

Siguran sam da ćemo kao Uprava Sveučilišta svim našim sastavnicama biti od pomoći i uvijek na raspolaganju, u okviru dijaloga, razmjene mišljenja i iskustava te međusobnoga uvažavanja, istaknuo je rektor Sveučilišta u Zagrebu.

 

Podsjetimo, novi rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić na dužnost je stupio u subotu 1. listopada 2022., a svečana inauguracija novoga rektora održat će se u utorak 18. listopada 2022. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu s početkom u 12 sati.

Detaljan životopis novoga rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepana Lakušića objavljen je na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu, na možete ga pronaći i na poveznici. Životopisi novih prorektora objavit će se naknadno.