LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija Stožera civilne zaštite RH

Ponovno objašnjeno je li šetnja dozvoljena ili ne!

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske ponovno se osvrnuo na pitanje šetnje dok su na snazi mjere za suzbijanje koronavirusa.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske ponovno se osvrnuo na pitanje šetnje dok su na snazi mjere za suzbijanje koronavirusa.

Je li šetnja dozvoljena ili zabranjena sukladno mjerama koje su donesene radi suzbijanja pandemije koronavirusa – ponovno se komentiralo na konferenciji za medije Stožera civilne zašite Republike Hrvatske održanoj 30. ožujka. Šetnja je dozvoljena, ali bez kontakta s drugim ljudima, s držanjem distance – poručeno je.

Distancu je, kako su prethodno objašnjavali članovi Stožera, teško održavati na frekventnim mjestima, primjerice na zagrebačkom Jarunu ili splitskoj Rivi, pa je na takve lokacije najbolje ne dolaziti. 

–  Što se tiče šetnje, jasni smo – ne grupirajte se. Svatko tko se ponaša na taj način, smanjuje itekako mogućnost da bude zaražen ili da prenese virus.


Vezano: Capak ponovno komentirao predviđanja za popuštanje mjera i spomenuti lipanjski termin


No, ipak, Stožer ističe da smo doma najsigurniji te da je najbolje izlaziti samo u slučaju potrebe. Ponavlja da koliko je god moguće smanjimo socijalne kontakte, a glavna je njegova poruka ostani doma.
FOTO: UNSPLASH