LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slavonski brod

Policija zaplijenila aparaturu za proizvodnju droge pa ju donirala srednjoj školi

Sukladno rješenju Općinskog suda, veća količina električnih uređaja donirana je srednjoj školi, što će učenicima pomoći u izvođenju praktične nastave.

Sukladno rješenju Općinskog suda, veća količina električnih uređaja donirana je srednjoj školi, što će učenicima pomoći u izvođenju praktične nastave.

Da oprema korištena u proizvodnji droge može poslužiti u obrazovne svrhe, svjedoči primjer koji dolazi iz Slavonskog Broda.

Službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nakon što su proveli postupanje nad osumnjičenikom za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, zaplijenili su veću kolčini opreme koja je služila za uzgoj marihuane.

Kako stoji na stranici Policijske uprave, budući da su se na popisu za uništenje, izuzev pronađene droge, nalazili i električni uređaji poput LED lampi, ventilatora, žarulja, mjerača vlage i temperature, Služba kriminalističke policije predložila je Općinskom sudu da se navedeni uređaji doniraju Srednjoj školi Matija Antun Reljković. Unutar spomenute obrazovne institucije djeluje tri škole - Veterinarska, Poljoprivredna te Kemijska škola.

Sukladno rješenju Općinskog suda, veća količina električnih uređaja donirana je srednjoj školi, što će učenicima pomoći u izvođenju praktične nastave. Naime, kako navodi policija, radi se o funkcionalnim predmetima i opremi, koji se mogu legalno koristiti i ulaze u područje redovne i dopuštene djelatnosti srednje škole. Učenici će navedeno moći koristiti u edukacijske svrhe te u sklopu praktičnih aktivnosti u staklenicima i plastenicima. 

Voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, Dražen Puljko, predao je uređaje i opremu ravnateljici Mariji Tomić. 

FOTO: PIXABAY