LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi razvojni program potpore poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima

„Pokreni nešto svoje“ jer poduzetnički početak nikad nije bilo lakši

Otvorene su prijave na natječaj za program potpore poduzetničkim projektima. Potiču se oni projekti s pozitivnim društvenim utjecajem.

Otvorene su prijave na natječaj za program potpore poduzetničkim projektima. Potiču se oni projekti s pozitivnim društvenim utjecajem.

Predstavnici ACT Grupe, konzorcija društvenih poduzeća iz Čakovca, te predstavnici tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o. predstavili su novi razvojni program potpore poduzetničkim projektima Pokreni nešto svoje. Ujedno su i otvorili prijave na natječaj.

Program je namijenjen poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima jer odgovara na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja. Ovaj novi razvojni program ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz savjetodavnu podršku i bespovratna financijska sredstva do 80 000 kuna. Financira ga Philip Morris Zagreb d.o.o. 

Jedan od ključnih izazova s kojima se susreću mikropoduzetnici je otežan pristup financiranju za poduzetničke aktivnosti, odnosno nedostatak sredstava za ulaganje i razvoj, istraživanja, obrazovanje i infrastrukturu. Ovaj program pomaže konkretne i jasne projekte koji će pokrenuti novo ili razviti postojeće poduzeće ili neki određeni segment poduzeća. rekao je Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start up-ovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Dodatne bodove će dobiti inovativni projekti s elementima društvenog poduzetništva i društveno odgovornog poslovanja. Prednost će imati projekti temeljeni na održivom poslovnom modelu koji ima potencijal rasta i replikacije u druge sredine. naglasio je Stjepan Mikec, izvršni direktor ACT Grupe.

Za sufinanciranje projekata u okviru ovog natječaja osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 400 000,00 kuna, dok projekti koji se prijavljuju mogu biti sufinancirani iz programa u vrijednosti do 80 000,00 kuna.

 U proteklih jedanaest godina Philip Morris Zagreb je izrastao u veliku i snažnu organizaciju čiji uspjeh počiva na snazi zaposlenika. Smatramo da je sada pravi trenutak da kao cjelokupna organizacija damo svoj doprinos društvu i u ovoj sredini. Ocijenili smo da ćemo najveći utjecaj postići podržavanjem održivih projekata u području mikro poduzetništva, koji su jedan od pokretača svakog gospodarstva i bitan izvor zaposlenja oslanjajući se prvenstveno na poduzetnički duh i inovacije. rekao je Stanko Kršlović, voditelj korporativnih poslova, Philip Morris Zagreb d.o.o.

Ivan Tolić, voditelj korporativnih poslova tvrke Philip Morris Zagreb d.o.o, dodao je:

– Izrazito smo ponosni što Philip Morris Zagreb podržava ovaj projekt ne samo donacijom nego i aktivnim sudjelovanjem – prije svega, u razvoju programa s timom stručnjaka ACT Grupe, a potom i u kasnijoj fazi, kad će svi zainteresirani zaposlenici imati priliku izravno doprinijeti razvoju poduzetništva u Hrvatskoj putem volontiranja u odabranim projektima ovog programa. –

Prijave za natječaj otvorene su do 12. prosinca 2016. godine do 12 sati. Rezultati će biti objavljeni do 28. veljače 2017. na internetskoj stranici programa. Početak provedbe projekata je 1. travnja 2017.

FOTO: HAUSKA & PARTNER