LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sport

Osječke nogometašice osvojile titulu državnih prvakinja

Ženski nogometni klub Osijek, koji je svojom sjajnom igrom dominirao cijelu sezonu, u ovom nogometnom ogledu upisao je remi protiv Ženskog nogometnog kluba Hajduk Split rezultatom 3–3.

Ženski nogometni klub Osijek, koji je svojom sjajnom igrom dominirao cijelu sezonu, u ovom nogometnom ogledu upisao je remi protiv Ženskog nogometnog kluba Hajduk Split rezultatom 3–3.

Na stadionu Gradski vrt odigrana je posljednja utakmica SuperSport Prve hrvatske nogometne lige za žene, a ekipa Ženskog nogometnog kluba iz Osijeka proglašena je nositeljem titule državnog prvaka u sezoni 2023./2024 te su time osvojile 25. titulu prvakinja Hrvatske. ŽNK Osijek, koji je svojom sjajnom igrom dominirao cijelu sezonu, u ovom nogometnom ogledu upisao je remi protiv ŽNK Hajduk Split rezultatom 33.

Po završetku utakmice organizirano je svečano proglašenje pobjednika SuperSport 1. HNLŽ. Pehar je uručio prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Vučemilović Šimunović, a medalje predsjednik Komisije za ženski nogomet Hrvatskog nogometnog saveza Josip Kuterovac, glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Petar Krpan i team managerica mlađih kategorija Hrvatskog nogometnog saveza Laura Jurčević.


Nogometašice zarađuju neusporedivo manje od nogometaša


Predsjednik ŽNK Osijek, Bojan Bodražić istaknuo je veliko zadovoljstvo igrom kojom je ekipa domirala cijelu sezonu.

„Prvi cilj koji smo stavili pred sebe ja da ponovimo prošlogodišnji uspjeh i obranimo titulu prvaka Hrvatske. Iskreno, nismo očekivali da ćemo biti toliko dominantni s obzirom na brojne turbulencije koje smo prolazili kroz samu sezonu, posebice kada govorimo o brojnim promjenama u igračkom kadru, a što se u konačnici pokazalo kao dobitna kombinacija!” – rekao je Bojan Bodražić.

 

„Još jednom smo poslali najljepšu moguću sliku o Osijeku i ženskom nogometu u gradu na Dravi! Hvala svima u klubu, hvala ovoj divnoj publici. Ovo je atmosfera kakvu ove djevojke zaslužuju na svakoj utakmici u Gradskom vrtu. Ovo je jubilarna 25. titula državnih prvakinja, ali za nas sezona nije gotova. Idemo i po jubilarni 20. kup!” – dodao je.


Uoči utakmice, medalje i pehar namijenjene državnim prvakinjama u WU15 kategoriji ŽNK Osijek pionirkama uručili su prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Vučemilović Šimunović, glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Petar Krpan i team managerica mlađih kategorija Hrvatskog nogometnog saveza Laura Jurčević.

Otvoreno je javno savjetovanje za pripremu i obradu podataka za nacionalne ispiteIspred Udruge Hrvatski nogometni sindikat uručen je i Trofej za najbolju igračicu Hrvatske po izboru svih igračica i trenera za Prvu hrvatsku žensku ligu u sezoni 2023./2024. kapetanici Maji Joščak. ŽNK Osijek igračice su između sebe, već tradicionalno po završetku sezone, izabrale najbolju suigračicu pa je tako u sezoni 2023./2024. još jedan trofej osvojila Maja Joščak.

Kapetanica ŽNK Osijek Maja Joščak, sezonu je završila ponosna na sebe i svoju ekipu.

Prilika za srednjoškolce i studente: stipendije za studij latinskog i grčkog jezika u srcu Italije


 

„Ponosna sam na sebe, kao i na cijelu ekipu što smo i ove godine podigli pobjednički pehar, i to za 25. titulu prvaka Hrvatske. Ova sezona je bila turbulentna za sve nas, na svim frontovima, ali opet se pokazalo da kolika god bila grupa ljudi, ako je homogena i skladna, sve se može prebroditi. Znamo da je svima želja skinuti Osijek s trona, ali svjesni smo svoje kvalitete, količine i težine treninga kroz cijelu godinu i zato respektiramo svakoga, ali se ne bojimo nikoga. Na nama je da i dalje ponizno radimo najbolje što znamo, popravljamo loše stvari, unaprjeđujemo dobre i sve dok budemo voljeli to što radimo i bili gladni uspjeha, rezultati neće izostati.”  kazala je Maja.

IZVOR: ŽENSKI NOGOMETNI KLUB OSIJEK
FOTO: ŽENSKI NOGOMETNI KLUB OSIJEK