LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijatelji životinja

Održana tribina "Divlji život grada - u suživotu s divljim životinjama"

Udruga Prijatelji životinja prošli petak u prostoru Tribine grada Zagreba organizirala je tribinu pod nazivom „Divlji život grada - u suživotu s divljim životinjama".

Udruga Prijatelji životinja prošli petak u prostoru Tribine grada Zagreba organizirala je tribinu pod nazivom „Divlji život grada - u suživotu s divljim životinjama".

Sklonište u Dumovcu i Prijatelji životinja pokrenuli su veliku kampanju za zaštitu divljih životinja u gradovima, s novinarom i književnikom Perom Kvesićem kao zaštitnim licem na plakatima s lisicom. Tribina je bila nastavak te kampanje kojoj je cilj svima približiti suživot s mnogobrojnim vrstama divljih životinja s kojima se možemo susresti u gradovima te educirati o važnosti mirne koegzistencije. 

Na tribini su sudjelovali dr. med. vet. Damir Skok u ime Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, dr. med. vet. Ingeborg Bata iz Udruge za zaštitu divljih životinja AWAP, dr. med. vet. Robert Matić iz Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman i književnik Pero Kvesić. Tribinu je moderirala dr. med. vet. Tatjana Zajec, voditeljica skloništa u Dumovcu.

FOTO: Studentski.hr
 
Kako se u gradovima mogu vidjeti predstavnici mnogobrojnih vrsta divljih životinja, među kojima su lisice, lasice, kune zlatice, ježevi i vjeverice, cilj tribine je bio upoznati ljude s načinom postupanja prema njima. Predavači su se dotakli i trenutno aktualnih tema, kao što su navodna epidemija mišje grupe na Sljemenu, pokušaji iseljavanja vrana iz pojedinih zagrebačkih kvartova i slično. Okupljene su uputili na institucije kojima se trebaju obratiti u slučaju nailaska na ozljeđene životinje ili problema s istima.
FOTO: PRIJATELJI ŽIVOTINJA