LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
11. ljetne igre Specijalne olimpijade Hrvatske

Održana je Specijalna olimpijada Hrvatske, sportski događaj za sportaše s intelektualnim teškoćama

Na kraju dvodnevnog natjecanja, svim sudionicima dodijeljene su medalje za postignute rezultate.

Na kraju dvodnevnog natjecanja, svim sudionicima dodijeljene su medalje za postignute rezultate.

Prisega sportaša Specijalne olimpijade glasi: Dopustite mi da pobijedim, ako ne uspijem, pomozite mi da budem hrabar u svome pokušaju. Ta inspirativna izjava odražava duh događaja koji je održan tijekom vikenda 5. i 6. listopada u Policijskoj akademiji Prvi hrvatski redarstvenik, gdje su se održale 11. ljetne igre Specijalne olimpijade Hrvatske.

Policijska akademija ponosno je bila domaćin stotinjak sportaša, članova 18 natjecateljskih ekipa iz cijele Hrvatske, koji su se okupili radi tog važnog sportskog događaja namijenjenog osobama s intelektualnim teškoćama. Uoči otvorenja igara, simbolično je upaljena olimpijska baklja, što je bio znak potpore sportašima.


Združeni turnir u odbojci: budući policajci i učenici Centra za autizam zajedno na terenu


Učenici Policijske škole Josip Jović surađivali su sa sportašima i predali baklju predsjedniku Specijalne olimpijade Hrvatske Denisu Sušcu, čime su iskazali podršku Ministarstva unutarnjih poslova ovom važnom događaju. Sušac je zahvalio policijskim institucijama na dugogodišnjoj suradnji u organizaciji sportskih događaja, naglašavajući važnost inkluzije i prihvaćanja osoba s intelektualnim teškoćama.

Dekan Policijske škole Dražen Miličević također je izrazio zahvalnost i ponos zbog desetogodišnje suradnje, ističući kako taj događaj promiče vrijednosti prijateljstva, podrške i poštovanja prema radu Specijalne olimpijade. Prisegu sportaša ove godine položio je Branimir Milanković, član ekipe Centra za rehabilitaciju Zagreb.


Specijalna olimpijada Hrvatske, osnovana 22. travnja 1992. godine, nacionalni je sportski savez koji se bavi sportskim aktivnostima osoba s intelektualnim teškoćama. Kroz suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova, promovira se uključivanje ovih osoba u zajednicu kao ravnopravnih članova društva.

Kampusijada ponovno poziva studente na sportska natjecanja, zabavu i druženje



Partnerstvo između policijskih službenika i sportaša Specijalne olimpijade ističe njihove mogućnosti, jača volju i stvara nova prijateljstva. Policijska akademija i Policijska škola razvijaju empatiju i socijalnu osjetljivost prema najranjivijim društvenim skupinama, naglašavajući važnost prihvaćanja različitosti.

Hrvatska policija članica je međunarodnog humanitarnog udruženja koje promiče ciljeve Specijalne olimpijade kroz Law Enforcement Torch Run, noseći olimpijski plamen kao simbol nade i potpore sportašima. Ta tradicija traje od 1981. godine, a hrvatska policija uključila se u program 2014. godine.

Evo kako će studenti proslaviti 20 godina STUDOM-a i 62. rođendan SC-a



Na kraju dvodnevnog natjecanja, svim sudionicima dodijeljene su medalje za postignute rezultate. Međutim, prava pobjeda svih sudionika bila su osmjesi na licima sportaša i pregršt lijepih uspomena koje su ponijeli sa sobom nakon druženja s učenicima Policijske škole. Prisega sportaša ponovno se potvrđuje: zajedničko sudjelovanje u sportu, druženju i prijateljstvu jest ono što najviše vrijedi.

IZVOR: MINISTARSTVO UNUTRANJIH POSLOVA, POLICIJSKA AKADEMIJA „PRVI HRVATSKI REDARSTVENIK”
FOTO: MINISTARSTVO UNUTRANJIH POSLOVA, POLICIJSKA AKADEMIJA „PRVI HRVATSKI REDARSTVENIK”