LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stožer civilne zaštite

Od danas vrijede nove epidemiološke mjere

Nove mjere prvenstveno se odnose na smanjenje broja osoba koje smiju biti na javnim okupljanjima i na veću kontrolu epidemioloških mjera.

Nove mjere prvenstveno se odnose na smanjenje broja osoba koje smiju biti na javnim okupljanjima i na veću kontrolu epidemioloških mjera.

Brojevi novozaraženih u zadnjih nekoliko tjedana značajno su se povećali u odnosu na prethodne tjedne. Stožer civilne zaštite zbog toga od danas uvodi nove mjere s ciljem suzbijanja širenja zaštite. 

Manje ljudi na javnim okupljanjima i sportskim natjecanjima
Prema novoj odluci zabranjuju se javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba, a ona s COVID-potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba. U zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba, a ona uz COVID-potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

Na privatnim okupljanjima bit će moguća prisutnost 20 osoba (dosad 30), a od toga su izuzeta okupljanja gdje svi imaju COVID-potvrde, gdje će moći biti 50 osoba.

Od ponedjeljka će se ograničiti i broj gledatelja na sportskim natjecanjima; na zatvorenom će moći biti popunjeno najviše 20 posto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 posto tribine.

Kontroliraju se mjere u kafićima
Prema odluci Stožera, neće se skraćivati radno vrijeme ugostiteljskih objekata, no intenzivnije će se kontrolirati najvažnije preporuke HZJZ-a: ograničenje broja gostiju, održavanje razmaka od metar i pol, korištenje maski dok se ne sjedi i ne konzumira piće i jelo, dezinficiranje prostora, prozračivanje.

Obavezne maske
Maske su, bez obzira na COVID-potvrdu, obavezne na vjerskim obredima, na umjetničkim izvedbama, na kinoprojekcijama i izložbama u muzejima i galerijama te sjednicama predstavničkih tijela. 
FOTO: PEXELS