LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan zagrebačkih maturanata 2024.

Objavljen program i glazbeni gosti za ovogodišnju zagrebačku norijadu

Proslava će se odvijati na središnjem mjestu okupljanja, parku Bundek, gdje će biti organiziran prigodni glazbeno-scenski program.

Proslava će se odvijati na središnjem mjestu okupljanja, parku Bundek, gdje će biti organiziran prigodni glazbeno-scenski program.

Grad Zagreb i ove godine organizira „Norijadu”, odnosno proslavu povodom završetka nastave za maturante zagrebačkih srednjih škola. Dan zagrebačkih maturanata održat će se u petak, 24. svibnja 2024. godine. Proslava će se odvijati na središnjem mjestu okupljanja, parku Bundek, gdje će biti organiziran prigodni glazbeno-scenski program. Program započinje u 13.00 sati, a završit će u 20.00 sati.

Savjeti za maturante: kako prije odlaska na fakultet imati najbolje ljeto ikad


Voditelj programa zagrebačke „Norijade” bit će poznati animator Marko Petar Orešković. U bogatom glazbenom programu sudjelovat će izvođači Bore Balboa, Peki, Baks, Hrvoje Turcin TURKDJ, DJ Filip Jurković, Band Kings, Jakša Jordes, DJ Zordan, DJ Vermont i DJ Go Cut.

Sutra se piše matura iz kemije? Provjerite svoje znanje!


Za maturante koji će se okupiti na Trgu bana Josipa Jelačića, organizirana je povorka do parka Bundek uz pratnju nadležnih službi. Povorka će krenuti s Trga bana Josipa Jelačića u 12:00 sati. Trasa dolaska na Bundek s Trga bana Jelačića: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana - Bundek. Povorku s glavnog zagrebačkog Trga će pratiti ekipe hitne pomoći, prometne policije i zaštitara kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika. U parku Bundek, će također tijekom cijelog programa, dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba kako bi se osiguralo sigurno i primjereno obilježavanje Dana zagrebačkih maturanata.

Kakvo vam je znanje iz biologije? Testirajte ga s ovih pet pitanja s državne mature


Nakon završetka programa, radi lakšeg i bržeg povratka mladih svojim domovima, organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

IZVOR: GRAD ZAGREB
FOTO: UNSPLASH