LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Zagreb Earthquake – Food for Life”

OAZA Joyful Kitchen priprema besplatnu hranu

Pozivaju se svi koji mogu donirati određen iznos da to i učine te da na taj način financiraju namirnice, ambalažu, troškove režija i dostave (goriva), dok će osoblje i kuhari restorana hranu pripremati volonterski.

Pozivaju se svi koji mogu donirati određen iznos da to i učine te da na taj način financiraju namirnice, ambalažu, troškove režija i dostave (goriva), dok će osoblje i kuhari restorana hranu pripremati volonterski.

Zbog potresa koji je pogodio Zagreb, mnogi njegovi stanovnici našli su se teškoj situaciji. Uz to, suočavamo se i s pandemijom koronavirusa, a mnoge su osobe ostale bez posla te se nalaze na rubu egzistencije. Kako bi pomoglo potrebitima u ovoj iznimno teškoj situaciji, društveno poduzeće PUTEM OAZAe d.o.o. sa svojim restoranom OAZA Joyful Kitchen pokrenulo je kampanju Zagreb Earthquake – Food for Life u sklopu koje će osigurati besplatnu hranu.

Za ostvarenje cilja kampanje potrebna je i podrška zajednice. Pozivaju se svi koji mogu donirati određen iznos da to i učine te da na taj način financiraju namirnice, ambalažu, troškove režija i dostave (goriva), dok će osoblje i kuhari restorana hranu pripremati volonterski. Na taj način OAZA Joyful Kitchen želi, kako kaže, osigurati vegetarijansku, zdravu i nutritivnu hranu u količini od minimalno 100 cjelovitih obroka dnevno onima na području Zagreba kojima je to najpotrebnije kroz sljedeća dva mjeseca. Donacije se prikupljaju na crowdfunding platformi Gogetfunding.com.

– Cijela kampanja provest će se pod nadzorom računovodstvene tvrtke s ciljem osiguravanja financijske transparentnosti, a po završetku akcije izradit će se financijski izvještaj koji će biti dostupan na web-stranici restorana. – poručuju pokretači kampanje.

Objašnjavaju i kako će pronaći potrebite:
– Objavit ćemo apel u medijima, a preko udruga koje se bave socijalnom pomoći direktno ćemo skupljati informacije o tome kome su obroci najpotrebniji. Osim toga, svi koji se nalaze u teškoj situaciji mogu se prijaviti na poveznici.
Napominju i da obroke pripremaju i pakiraju kuhari restorana OAZA Joyful Kitchen prema uputama HZJZ-a Dr. Andrija Štampar, a ostalo osoblje restorana dostavlja hranu prema istim higijenskim standardima.

Vezano: Student FESB-a briljantnom inicijativom pomogao KBC-u Split; HSZ preuzeo koordinaciju na području cijele Hrvatske


Društveno podzeće PUTEM OAZAe d.o.o. u svojim osnivačkim aktima ima cilj pomagati društvu i promovirati društveno poduzetništvo. Osnovala ga je neprofitna Udruga O.A.ZA. – Održiva Alternativa ZAjednici koja već 7 godina djeluje u Republici Hrvatskoj promovirajući održivi razvoj i educirajući mlade i djecu. Partneri u ovoj inicijativi su: Udruga O.A.ZA., Hrvatski zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Centar za socijalnu skrb, Food for Life Global.

FOTO: O.A.ZA.