LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatsko Nadzemlje Split

O nadi vjernika i svjetovnoj nadi progovara Hrvatsko Nadzemlje na novom susretu mladih

Tema susreta mladih grada Splita je „Nada“ i posvećena je Susretu hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se krajem travnja ove godine održati u Vukovaru.

Tema susreta mladih grada Splita je „Nada“ i posvećena je Susretu hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se krajem travnja ove godine održati u Vukovaru.

Hrvatsko Nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira prvi susret mladih grada Splita u novoj godini. Tema susreta je Nada i posvećena je Susretu hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se krajem travnja ove godine održati u Vukovaru.

Svatko se nečemu nada. Nadamo se uspjehu u školi ili na fakultetu. Nadamo se uspjehu u sportu, nadamo se da ćemo naći dobar posao, da ćemo ozdraviti od neke bolesti. Napose, nadamo se da će nam ova nova kalendarska godina biti dobra kao i prošla ili da će nam biti bolja od prošle. Stoga je Hrvatsko Nadzemlje odlučilo započeti 2017. godinu temom o nadi.

– Često znamo čuti da se govori o vjeri i ljubavi, a nada kao da je stavljena u drugi plan. No, možemo li te tri božanske kreposti promatrati odvojeno? Što je to uopće nada? Što ona označava, koji joj je izvor? Postoji li razlika između nade i optimizma? Što je s pitanje nade vjernika i svjetovne nade? Pored zbivanja u svijetu – čemu se možemo nadati? Zatim, nada u bolje sutra, nada u stvarima koje činimo i nada u tome da slijedimo Krista. Na ta i još mnogobrojna pitanja progovorit će nam don Filip Perković, povjerenik za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije. Nadamo se da će doći – poručuju iz Hrvatskog Nadzemlja.

Splitski SKAC BEND će svojim pjevanjem uveličati susret. Što se tiče zabave i organizacije, tu je uvijek Hrvatsko Nadzemlje. Susret će se održati 18. siječnja u 20:30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu. Na njemu ćete ujedno čuti sve potrebno za susret Hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru koji se održava krajem travnja ove godine pod sloganom Krist – naša nada. Detalje potražite na Facebook događaju. Pogledajte i video najavu susreta u kojoj predavač don Filip Perković poziva mlade na susret:

FOTO: HRVATSKO NADZEMLJE SPLIT