LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aplikacija za roditelje i mlade

O mentalnom zdravlju mladih od sada brine Stella – zabavna mobilna aplikacija

Cilj je aplikacije Stella educirati mlade o problemima mentalnog zdravlja, anksioznosti, depresije i samopoštovanja te raznim zadatcima usvojiti tehnike za samopomoć i razumijevanje svakodnevnih emocija.

Cilj je aplikacije Stella educirati mlade o problemima mentalnog zdravlja, anksioznosti, depresije i samopoštovanja te raznim zadatcima usvojiti tehnike za samopomoć i razumijevanje svakodnevnih emocija.

Kako je u današnjem ubrzanom životu i u trenutnoj teškoj situaciji globalne pandemije najvažnije brinuti se o mentalnom zdravlju i ostati pozitivan, nastala je nova aplikacija koja uči mlade kako zaštititi mentalno zdravlje te spriječiti anksioznost i depresiju. Aplikacija Stella prvenstveno je namijenjena mladima od 11 do 18 godina i besplatna je, a može se skinuti putem ove poveznice.

Ta vrlo korisna i zanimljiva mobilna aplikacija nastala je u suradnji brojnih vrhunskih stručnjaka psihijatara te je koncipirana na vrlo jednostavan i pregledan način. Cilj je same aplikacije educirati mlade o problemima mentalnog zdravlja, anksioznosti, depresije i samopoštovanja te predstaviti i objasniti tehnike za samopomoć kako bi na tim problemima poradili.

Osim teorijskog dijela, aplikacija sadrži vježbe razumijevanja svakodnevnih emocija. Postoje tri vrste zadataka koje se mogu rješavati svakog dana upravo kako bi pratili promjenu svog emocionalnog stanja. Za svaku od tema (Mentalno zdravlje, Samopoštovanje, Anksioznost i Depresija) možeš svakodnevno rješavati vježbe u kojima se odabire trenutna emocija koju osjećamo i označuje stupanj njezine jačine te se na temelju toga dobiva povratna informacija o tome kako se nositi s tom emocijom ili vam se ponude alati kako poboljšati trenutno raspoloženje.

Što učiniti kada se osjećam jako loše? Kako postupiti kada se osjećam bespomoćno? Što je zapravo anksioznost i zašto se pojavljuje? Ovo su samo neka od pitanja na koje aplikacija može dati odgovor. Uz aplikaciju Stella sada se na vrlo jednostavan i koristan način mogu pratiti i analizirati svakodnevne emocije te isto tako raditi na očuvanju mentalnog zdravlja.  

FOTO: UNSPLASH