LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potres u Sisačko-moslavačkoj županiji

Novinarka tijekom potresa bila sa seizmolozima na PMF-u: „Oni zaista vole i žive taj posao!”

Novinarka Vištica u trenutku potresa bila je u seizmološkoj službi i posvjedočila predanom radu seizmologa u Hrvatskoj.

Novinarka Vištica u trenutku potresa bila je u seizmološkoj službi i posvjedočila predanom radu seizmologa u Hrvatskoj.

Sanja Vištica, novinarka Nove TV, u trenutku potresa našla se u seizmološkoj službi na PMF-u i svjedočila predanom radu seizmologa, što je podijelila na svojem Facebook profilu. Ondje je, naime, došla po izjavu, zezala se s kolegom i gledala u crvene točkice na ekranu, sve dok jedna nije počela blinkati – onda je počeo potres
 – Ta zgrada na PMF-u je doslovno škripala. Voditeljica službe je držala instrumente, ja sam trčala gore-dolje po hodniku tražeći gdje da se sklonim. Krenula sam prema izlazu i sjetila se kako mi je jučer jedan od njih rekao da u trenutku potresa bježim od prozora i stakla jer kad se razlete da to leti kao geleri. Vratim se natrag i stisnem uz zid. Iz podruma je izletio seizmolog Fiket i viče – koliko? Koliko? – Šest! –  čini mi se da sam čula iz sobe na drugom kraju. Još je tada treslo. – opisala je u svojoj objavi.
Novinarka kaže da su, kada je potres stao, njih potjerali da se sklone što dalje od zgrade, ali oni nisu istrčali, ostali su raditi, sjeli su u urede i očitavali podatke.
– Ti ljudi su bili nevjerojatno pribrani. Ljudi, njih je tamo šačica, točnije 10, a rade kao da ih je 50. U tom trenutku ih je, čini mi se, bilo samo četvero.  I u cijelom tom kaosu su našli vremena za nas medije i strpljivo odgovarali na sva naša pitanja. I još su nam nudili kavu, stalno nas pitali trebamo li što. Morala sam ovo napisati. Neka se zna da imamo malenu, ali sjajnu seizmološku službu! – zaključila je.
Ova ekipa, što možete vidjeti po aktivnosti na njihovoj web-stranici i dalje predano radi, ali i na Twitter profilu na kojemu redovito obavještavaju o novim potresima i trenutnom stanju.
FOTO: FACEBOOK/GEOFIZIKA UŽIVO