LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA

Novi prijedlog zakona o elektroničkim medijima: za neprimjerene komentare odgovornost snose autori

Prema novom prijedlogu zakona o elektroničkim medijima za neprimjerene komentare odgovornost snose autori, a predložene su i dodatne mjere.

Prema novom prijedlogu zakona o elektroničkim medijima za neprimjerene komentare odgovornost snose autori, a predložene su i dodatne mjere.

U medijima i javnom mnijenju se već dugo vremena poteže pitanje o granicama ljudske slobode govora i odgovornosti unutar elektroničkih medija.

Povodom toga, između ostalih sadržaja kojima će se baviti prva ovojesenska saborska sjednica koja se održava danas, glasat će se i o konačnom prijedlogu zakona o elektroničkim medijima. Za razliku od prve verzije, ova ne sadrži odredbu prema kojoj su mediji odgovorni za cjelokupni sadržaj uključujući i neprimjerene komentare anonimnih osoba postavljene ispod tekstova na portalima.

Potaknuto brojnim kritikama, Ministarstvo kulture i medija je u konačnom prijedlogu zakona propisalo kako su za komentare odgovorni isključivo autori, dok će vlasnici medija, kako bi izbjegli kaznu, morati promijeniti pravila komentiranja.

U tom kontekstu je predloženo i od korisnika zahtijevati registraciju, a o pravilima komentiranja i eventualnom kršenju propisanih odredaba izdati jasno i lako uočljivo upozorenje.
FOTO: PIXABAY