LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Nove mjere opreza: Obrazovne ustanove zatvaraju se na 30 dana?

Ugostiteljski objekti zatvorit će se na razdoblje od 30 dana, što bi moglo dovesti i do dužeg zatvaranja vrtića, škola i fakulteta.

Ugostiteljski objekti zatvorit će se na razdoblje od 30 dana, što bi moglo dovesti i do dužeg zatvaranja vrtića, škola i fakulteta.

Život u Hrvatskoj uskoro bi se mogao još više promijeniti zbog aktualnog koronavirusa Naime, u Hrvatskoj će se od sutra primijeniti nove mjere opreza i to u trajanju od 30 dana.

S obzirom na nedavnu situaciju s dva zaražena liječnika koja su bila na skijanju, zdravstveni sustav trenutno je u svojevrsnome kolapsu jer je 100 zdravstvenih djelatnika sada izvan pogona.

Od sutra ili od četvrtka počet će se zatvarati ugostiteljski objekti:
– To je nešto što ćemo sutra prezentirati, dao ih je i premijer na sjednici Vlade. Mi pokušavamo naći popratna rješenja, treba zaštititi i radna mjesta. Sve se to komplementarno radi. Vlada s paketom mjera ide u Sabor, nakon toga ćemo imati sjednicu Stožera, a onda ćemo objaviti mjere. Ostavit će se ono što je nužno. – rekao je Božinović.

Vezano: Andrej Plenković: Prekida se nastava na svim fakultetima!
Ako bi se ugostiteljski objekti zatvorili na period od mjesec dana, postoji šansa da toliko dugo neće raditi ni obrazovne ustanove. Iako je u tom slučaju do sada bilo riječ o periodu od 14 dana, situacija se mijenja svakoga dana, a sutra će se donijeti mjere u trajanju od 30 dana.

– Sve te mjere donosimo u datom trenutku za određeno razdoblje, ali uvijek te aktivnosti, uključujući i školske, možemo nastaviti. U trenutku kad se donosila odluka za škole, donijela se za određeno razdoblje. Sutra ćemo donijeti ove mjere za 30 dana. – izjavio je ministar.

FOTO: PIXABAY