LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni bicikli

Nextbike sa stilom obilježava Europski tjedan mobilnosti; pretplata upola jeftinija

Povodom Europskog tjedna mobilnosti Nextbike je pripremio brojna iznenađenja svojim trenutnim i budućim korisnicima.

Povodom Europskog tjedna mobilnosti Nextbike je pripremio brojna iznenađenja svojim trenutnim i budućim korisnicima.

– Slovenija je uoči Europskog tjedna mobilnosti postala 27. država s Nextbike sustavima javnih bicikala. U tijeku su potpisi ugovora sa šest novih gradova i općina u Sloveniji te tri u Hrvatskoj, a početkom listopada naši će susjedi moći vidjeti javne bicikle i na Eco Fair sajmu u Beogradu. Do sredine sljedeće godine više od 30 gradova i općina u regiji uživat će sve benefite koji se kriju iza slogana sjedni i vozi! Nextbike građanima, studentima i turistima omogućava najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz. Jednom registrirani korisnik koji najkasnije do 23. rujna uplati samo 100 kuna godišnje članarine, javne bicikle moći će koristiti u više od 150 gradova u svijetu! To je naš doprinos održivoj mobilnosti, standardu građana i zaštiti okoliša. A najbolja JE prilika za osvještavanje još većeg broja ljudi o svim prednostima korištenja javnih bicikala Europski tjedan mobilnosti koji traje od 16. do 22. rujna. – najavili su na konferenciji za medije pokretači prvog sustava javnih bicikala u Hrvatskoj – Krešimir Dvorski i Ante Gustin.

Riječi podrške uputili su gospođa Darinka Jug, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, gospodin Josip Kolarec kao predstavnik Ekoregije Velika Gorica, gospodin Zlatan Jaganjac kao predstavnik Agencije za tržišno komuniciranje Proglas, gospođa Anita Matačić, predstavnica HŽ Putničkog prijevoza i gospodin Josip Krešić u ime Raiffeisen banke, generalnog pokrovitelja Nextbikea Zadar.

OD 15. DO 23. RUJNA GODIŠNJA PRETPLATA ZA SUSTAV JAVNIH BICIKALA U POLA CIJENE!

Kako bi javnost prepoznala prednosti sustava javnih bicikala, uoči i tijekom cijelog Europskog tjedna mobilnosti, od 15. do 23. rujna, Nextbike će svim korisnicima pokloniti 100 kuna popusta na godišnju pretplatu.To znači da ćete se umjesto za redovnih 200 kuna, tijekom ove prigodne akcije godinu dana moći voziti za samo 100 kuna. Dovoljno je registrirati se na stranici Nextbike.hr, zatražiti popust na info@nextbike.hr i usluga će vam biti aktivirana u roku od 24 sata. Dodatna je motivacija za početak vožnje biciklom ovo predivno vrijeme na prijelazu između ljeta i jeseni koje je najljepše provoditi na otvorenom.

17. RUJNA ISPROBAJTE INTEGRIRANI JAVNI PRIJEVOZ: VLAK I BICIKL

Tijekom svakog Europskog tjedna mobilnosti Nextbike i HŽ Putnički prijevoz u Zagrebu organiziraju promociju na Glavnom kolodvoru. Cilj je informiranje građana o načinu korištenja javnih bicikala te o praktičnom kombiniranju putovanja biciklom s putovanjima vlakom, tramvajem, autobusima i taksijima. Ove godine Nextbike hostese pronađite ispred zgrade Glavnog kolodvora u Zagrebu u ponedjeljak, 17. rujna, i aktivirajte na licu mjesta godišnju pretplatu u pola cijene.

20. RUJNA ŠKOLA BICIKLIRANJA 18+

U suradnji s udrugama Sigurnost u prometu i Moj bicikl Nextbike već godinama organizira Školu bicikliranja 18+ koja upoznaje bicikliste s prometnim propisima s ciljem sigurnije vožnje gradskim prometnicama i sprečavanja stradavanja u prometu. U Zagrebu će se ova korisna i potpuno besplatna edukacija održati 20. rujna od 16:30 do 19:30 u Boćarskom domu na adresi Prisavlje 2. Požurite jer broj mjesta je ograničen na najviše trideset polaznika, a prijave su moguće najkasnije do 18. rujna slanjem imena i prezimena na adresu e-pošte info@nextbike.hr.

22. RUJNA NEXTBIKE S PARTNERIMA PODRŽAVA EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI U ZADRU

I Zadar će ove godine na vrlo zanimljiv način obilježiti Europski tjedan mobilnosti prezentacijama novih oblika mobilnosti s fokusom na električne bicikle, skutere, romobile i automobile. Nextbike će 22. rujna od 09:30 do 13:30 građanima Zadra poklanjati probne vožnje, godišnju pretplatu u pola cijene, organizirati popularnu Usporku ili natjecanje u najsporijoj vožnji te Alku na biciklima. Za razliku od prethodnih izdanja ovih zabavnih natjecanja, u Zadru će se ona po prvi puta upriličiti na atraktivnim zadarskim bedemima na Poluotoku gdje će svi sudionici imati priliku osvojiti vrijedne nagrade. Zadarski Nextbike dobro surađuje s Gradom Zadrom, Agencijom za razvoj zadarske županije ZADRA NOVA koja s Gradom Zadrom organizira Europski tjedan mobilnosti te sa Citybusom Zadar koji u svojoj mobilnoj aplikaciji promovira vožnju autobusom i Nextbike biciklima. Posebnu zahvalu za mogućnost korištenja javnih bicikala Zadrani duguju Raiffeisen banci, kao generalnom pokrovitelju održavanja sustava, bez koje sustav u Zadru ne bi mogao uspješno funkcionirati. Raiffeisen banka već treću godinu zaredom podržava Nextbike kao projekt od interesa za lokalnu zajednicu koji istovremeno pazi na džepove građana, ali i na zaštitu okoliša.

PRVI NEXTBIKE SUSTAVI JAVNIH BICIKALA NAPOKON I U SLOVENIJI!

Nakon puno pokušaja konačno kreću i prvi Nextbike projekti u Sloveniji, a to su Celje koje je svečano pušteno u rad jučer i Laško koje kreće već u ponedjeljak, 17. rujna. Sustavi u Celju i Laškom, nakon kojih slijedi još šest manjih općina, sastojat će se od ukupno 42 stanice i 200 bicikala od kojih trećinu flote čine električni bicikli. Time Slovenci zapravo pokreću do sada najveći Nextbike sustav u cijeloj regiji jer aglomeracija ovih osam općina čini najveći Nextbike projekt ikada viđen u našim krajevima. U Sloveniji će Nextbike raditi pod imenom Nomago Bikes s obzirom na to da je sklopljen strateški ugovor s tvrtkom Nomago d.o.o kao vodećim autobusnim prijevoznikom u Sloveniji. Cilj Nomaga jest integracija autobusnog prijevoza s prijevozom javnim biciklima, a njih kao predvodnike takvog trenda, s obzirom na velik interes korisnika, očekuje svijetla budućnost. 

FOTO: NEXTBIKE