LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dirljiva gesta

Nastavnica Hrvatskog jezika učeniku s autizmom svaki mjesec piše motivacijsku poruku

„Ponosna sam na tvoj rad, aktivnost, urednost, sudjelovanje u radu i ponašanje. Bravo!!!” – stoji u poruci nastavnice Hrvatskog jezika učeniku s autizmom.

„Ponosna sam na tvoj rad, aktivnost, urednost, sudjelovanje u radu i ponašanje. Bravo!!!” – stoji u poruci nastavnice Hrvatskog jezika učeniku s autizmom.

Na Facebook stranici Ispod Kišobrana, koju vodi Suzana Rešetar, majka dječaka Ivana koji ima autizam, osvanula je objava o potezu nastavnice Hrvatskog jezika koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Ivano je školarac koji u školi najviše problema ima s hrvatskim jezikom, no nastavnica Andrea nije odustala od njega, nego baš suprotno, njegov je autizam prihvatila kao nešto što od nje zahtijeva da uloži još više truda. Znajući da on ima nisku razinu samopouzdanja i da je svjestan svojih teškoća, svakoga mu mjeseca napiše motivacijsku poruku.


FOTO: Facebook/Ispod Kišobrana
– Ono čega se grozim u našem životu, između ostalog, riječi su: ne može, ne možemo, ne ide, ne daju, nemamo, joj znate mama, ajme šta će drugi reći, kriv je sustav (kao da nitko od nas nije jedinka istoga) i sve ostale balkanske preseranduse koje označavaju Ne želimo i Nećemo. Njezine materijale i poruke Ivanu počela sam spremati u debeli fascikl. Čisto da nekoga, kada se ispriječi na našem putu i kaže sve one riječi u negaciji odozgo – nalupam po tikvi. Da mu iščupam jezik i svežem ga na mašnu. – stoji u objavi.
Njoj motivacijske poruke zasigurno ne oduzimaju previše vremena, ali vjerojatno nije ni svjesna koliko doprinose osjećaju sreće kod Ivana i njegove majke:
– Sretno i zadovoljno je dijete u toj školi. Zato što ga podržava. Motivira. Stvara povjerenje. Vodi ga i hrabri.  Za lektiru, odlučila ga je nagraditi zlatnom medaljom. Bog zna da on pojma nema što znači pojam lektira. Prijavit će ga na Lidrano. Zašto, blage veze nemam, al zna ona. Ona vjeruje u njega. U njegove sposobnosti. U njega. Ne može se, ha? Ne može?
Ova je nastavnica pokazala da na svoj posao ne gleda samo kao na posao, nego kao na poziv!
FOTO: FACEBOOK/ISPOD KIŠOBRANA