LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ispovijest

Naš mladi nulti pacijent otkrio svoje iskustvo kao prva hrvatska osoba zaražena koronom

Prvi hrvatski pacijent koji je bolovao od koronavirusa opisao je ukratko svoje iskustvo.

Prvi hrvatski pacijent koji je bolovao od koronavirusa opisao je ukratko svoje iskustvo.

U razgovoru za Novu TV Vibor, mladić koji je prvi zabilježeni slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, otkrio je po prvi put javno svoje iskustvo s koronavirusom, koje je zasigurno bilo puno dramatičnije nego da ga je proživljavao sada kad svi već znaju više o njemu. 
Vezano:
Prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj: oboljeli mladić nedavno je diplomirao na FER-u
Riječ je o mladiću zaposlenom u Ericssonu, koji se zarazio nakon što je u Italiji bio na nogometnoj utakmici, a u bolnici proveo je čak tri tjedna, nakon čega je slijedila dvotjedna izolacija, rekao je Vibor u Dnevniku:
– Pa sa psihičke strane, bilo je dosta teško, prvih tjedan dana nisam znao koga ću ugroziti, nisam znao koga ću zaraziti. Fizički je bilo kao gripa, temperatura, njuh i okus nisam imao tjedan dana, opća slabost, malaksalost, respiratornih problema nisam imao.
Nakon isteka samoizolacije počeo se viđati s najužim krugom prijatelja koji ga se, kako otkriva, nije bojao, a zatim je uslijedio lockdown:
– Ja sam bio tri tjedna u bolnici, pa onda doma dva tjedna. Poslije toga, nakon što mi je istekla samoizolacija, onda sam se počeo viđati s najužim krugom prijatelja koji me se nisu bojali, ali sam svejedno tad nosio masku, a onda je proglašen cjelokupni lockdown, pa se nisam ni s kim viđao, pa me se nije imao tko bojati – otkrio je za Vibor za Novu TV.
FOTO: UNSPLASH