LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni centar Varaždin

Nakon varaždinskih policajaca i vatrogasci završili u studentskim klupama na Sveučilištu Sjever

Očekuje se da će ovu edukaciju proći gotovo stotinu vatrogasaca u narednim mjesecima, čime se dodatno osigurava veća sigurnost građana Varaždinske županije.

Očekuje se da će ovu edukaciju proći gotovo stotinu vatrogasaca u narednim mjesecima, čime se dodatno osigurava veća sigurnost građana Varaždinske županije.

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, započeo je novi ciklus edukacija za varaždinske vatrogasce s fokusom na taktičku medicinu. Cilj te obuke je pružiti vatrogascima, i profesionalnima i dobrovoljnima, nova teorijska i praktična znanja potrebna za sigurno i učinkovito postupanje u hitnim situacijama. Obuka se odvija u organizaciji Odjela za sestrinstvo, a predavanja i vježbe vodi stručnjak iz područja hitne medicinske pomoći Zoran Žeželj, mag. med. techn., uz podršku ostalih nastavnika.

Ovako su izgledali studentski izbori na sveučilištima ove godine. Gdje je izlaznost niska, a gdje najviša?


Nakon uspješno provedenog pilot-projekta s varaždinskim policijskim službenicima, edukacija je proširena i na vatrogasce, koji su često prvi na terenu kod nesreća, elementarnih nepogoda i drugih kriznih situacija. Tijekom trodnevne obuke, vatrogasci usvajaju ključne manualne vještine i uče o specifičnim izazovima zbrinjavanja ozlijeđenih na terenu.

Projektom izgradnje doma u Koprivnici želi se ublažiti problem visokih cijena najma stanova


Kako je istaknula pročelnica Odjela za sestrinstvo Marijana Neuberg, vatrogasci tim putem stječu znanja koja će im pomoći da budu sigurniji na terenu, smanjujući rizik od ozljeda za sebe i svoje kolege. Podršku toj inicijativi dao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, naglasivši važnost edukacije pripadnika žurnih službi u pružanju prve pomoći prije dolaska hitne medicinske pomoći.

IZVOR: SVEUČILIŠTE SJEVER
FOTO: CANVA PRO / DEBIBISHOP, ILUSTRACIJA