LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija u sklopu „Rijeke psihologije”

Na računu FFRI-ja primaju se donacije za rad psihologa na području Banovine

– Odlučili smo prikupljena sredstva usmjeriti kolegicama i kolegama psiholozima iz Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije za edukacije. Nakon obnove kuća, zgrada i prostora, psihološka podrška stanovnicima tog područja bit će prijeko potrebna. – ističu organizatori Rijeke psihologije.

– Odlučili smo prikupljena sredstva usmjeriti kolegicama i kolegama psiholozima iz Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije za edukacije. Nakon obnove kuća, zgrada i prostora, psihološka podrška stanovnicima tog područja bit će prijeko potrebna. – ističu organizatori Rijeke psihologije.

Usto što se manifestacijom Rijeka psihologije promovira struka, humanitarnog je karaktera. Svake se godine, naime, sredstva prikupljena prodajom promotivnih predmeta doniraju organizacijama u kojima bi trebali raditi psiholozi, kako bi se osvijestila važnost njihove uloge u različitim područjima života i djelovanja. Ove godine pomoći će se Društvu psihologa Sisačko-moslavačke županije

– U obljetničkoj, desetoj Rijeci psihologije odlučili smo prikupljena sredstva usmjeriti kolegicama i kolegama psiholozima iz Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije za edukacije. Na ovu odluku potaknula nas je izvanredna situacija koja se dogodila na Banovini. Nakon obnove kuća, zgrada i prostora, psihološka podrška stanovnicima tog područja bit će prijeko potrebna. Kao i u cijeloj Hrvatskoj, psihologa u toj županiji nema dovoljno, ali je sada prijeko potrebno da one koji na tom području djeluju u raznim sustavima i na različitim radnim mjestima dodatno osnažimo za rad s traumama. Nakon završenog studija psihologije, nužno je kontinuirano se usavršavati i pohađati dodatne edukacije za rad sa specifičnim problemima. Rad s traumama vrlo je zahtjevan i ozbiljan posao i zahtijeva dodatno educiranje kao i stalnu superviziju onih koji provode tretmane, pa smo sigurni da će sva prikupljena sredstva uvelike doprinijeti svakodnevnom radu kolegica i kolegama iz tog područja. Kako bi se ljudima osigurala adekvatna i pravovremena pomoć i podrška, osnaživanje i podrška stručnjacima koji pružaju istu od neizmjerne je važnosti. – ističu organizatori Rijeke psihologije.

Ovogodišnja humanitarna akcija odvija se u izmijenjenom formatu zbog uvjeta funkcioniranja uslijed pandemije koronavirusa

– Uključiti se možete isključivo putem donacija na žiroračun Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Svjesni smo činjenice da je puno lakše i praktičnije izdvojiti desetak kuna za neku sitnicu na štandu, međutim pozivamo vas da ove godine donirate klikom na barkod koji se nalazi na desnoj strani stranice na poveznici. – pojašnjavaju iz organizacije.

Prethodnih godina sredstva su se, naime, prikupljala prodajom predmeta na promotivno-prodajnim štandovima u Rijeci i na nekim mjestima održavanja programskih aktivnosti. Radilo se o raznim predmetima za svakodnevnu upotrebu s logotipom manifestacije te o ručno izrađenim predmetima koje osmišljavaju studenti.

– Cijene su uvijek simboličnih iznosa, u rasponu od 5 do 20 kn kako bi se svatko tko želi mogao uključiti. Jako smo sretni što se od početka održavanja manifestacije do danas prikupljeni iznos povećavao, a 2020. godine prikupljeno je rekordnih 16.226,00 kn. Ovim putem zahvaljujemo svim građanima i građankama koji/e se uključuju u humanitarnu akciju, ali i volonterima i volonterkama bez kojih se humanitarna akcija ne bi mogla realizirati. – dodaju organizatori.

FOTO: PIXABAY