LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ulazak u eurozonu

Na doček Nove godine ponesite dovoljno gotovine: bankomati i kartice neće funkcionirati

Većina bankomata u kasnovečernjim satima Silvestrova neće funkcionirati, a tehničke poteškoće mogu se očekivati i u kartičnom plaćanju.

Većina bankomata u kasnovečernjim satima Silvestrova neće funkcionirati, a tehničke poteškoće mogu se očekivati i u kartičnom plaćanju.

Osim što će u ponoć 1. siječnja 2023. službeno početi nova godina, u to vrijeme slijedi i jedna važna promjena koja se tiče svih hrvatskih građana. Naravno, riječ o toliko najavljivanom ulasku Hrvatske u eurozonu.

Budući da prelazak na euro zahtjeva brojne tehničke i informatičke prilagodbe, banke savjetuju da se na doček Nove godine ponese dovoljno gotovine. Naime, većina bankomata u kasnovečernjim satima Silvestrova neće funkcionirati, a tehničke poteškoće mogu se očekivati i u kartičnom plaćanju. Usluge internet bankarstva također će biti neko vrijeme nedostupne u novogodišnjoj noći.

Ipak, kako za RTL Direkt otkriva član HUP-a, Ivan Hrvoje Maljković, prekidi u kartičnom plaćanju ne bi trebali biti duži od nekoliko sati.

Kartice će cijelo to vrijeme funkcionirati, ali imat će jedan kratki period u kojem neće raditi - krajem dana 31. prosinca do nekih sitnih sati u noći prvog prvog  - rekao je Maljković.

Podsjetimo, brojni bankomati na prostoru Republike Hrvatske već se nalaze izvan funkcije, a rad bankomata možete pratiti putem specijalizirane karte koju je objavila Hrvatska udruga banaka.



 
FOTO: PIXABAY