LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Moguće uvođenje dodatnih mjera opreza u noćnim klubovima i ostalim žarištima

Alemka Markotić komentirala je učestala žarišta i otkrila planiraju li što učiniti u vezi s njihovom pojavom.

Alemka Markotić komentirala je učestala žarišta i otkrila planiraju li što učiniti u vezi s njihovom pojavom.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić gostovala je u emisiji RTL Danas, gdje je poručila kako se mladi iz Italije i Njemačke vjerojatno nisu zarazili u Hrvatskoj, a spomenula je i uvođenje dodatnih mjera na mjestima koja se pokazuju kao česta manja žarišta.

Naime, za spomenute maturante kaže da je malo vjerojatno da su se zarazili na Pagu jer su već trećeg dana boravka dobili simptome te tvrdi kako je potrebno barem 5, 6 ili više dana inkubacije da se bolest razvije. Što se tiče manjih žarišta u Hrvatskoj, takvima su se pokazale razne momačke i djevojačke večeri te svadbe, noćni klubovi i veća privatna okupljanja.

– Pokušavat ćemo na mjestima gdje se pojavljuju žarišta uvesti dodatne mjere sigurnosti provjere i vidjeti kako poboljšati situaciju da se na tim mjestima više ne pojavljuju nova žarišta. – poručila je Markotić za RTL.

Uzimajući u obzir sve navedeno pozvala je mlade da vode računa o epidemiološkim mjerama, a što se tiče zatvorenih noćnih klubova, ona jesu detektirana kao žarišta, no stanje je još uvijek, kako tvrdi Markotić, pod kontrolom pa će se mjere donositi onako kako situacija bude nalagala.

FOTO: UNSPLASH