LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijavio ga susjed

Mladić iz Požege osuđen jer je preglasno igrao videoigre; stigla i novčana kazna

Na koncu je osuđen za remećenje javnog reda i mira.

Na koncu je osuđen za remećenje javnog reda i mira.

Jedva punoljetan mladić (18) proglašen je krivim i osuđen zbog preglasnog igranja videoigara na kompjuteru u stanu, prenosi Danica.

Prema presudi, Dominik (18) je u stanu od 10. listopada do 10. prosinca od 20 sati do ponoći učestalo narušavao javni red i mir na način da je na III. katu u stanu stvarao buku i galamio, udarao predmetima po cijelom stanu.

– Zadnji put tijekom noći na 10. prosinca, što je smetalo susjedu Antunu jer nije tijekom noći mogao spavati i time mu se pogoršalo njegovog psihofizičko stanje. – zaključio je prekršajni sudac nakon provedene rasprave.

Dominik, inače nezaposlen i bez primanja, kaže kako u stanu često igra videoigrice na kompjuteru, odnosno turnire, pa ima mikrofon putem kojeg komunicira s prijateljima s kojima igra te eventualno zbog toga ponekad glasnije priča, a zidovi nemaju zvučnu izolaciju.

– Nekoliko puta mi se zbog toga požalio susjed iz stana ispod koji me upozoravao, ali nitko od drugih stanara nije se bunio. – ispričao je na sudu Dominik koji živi u Požegi.

Susjed Antun požalio se kako zbog takvog ponašanja supruga i on imaju problema s tlakom te su namjeravali otići na hitni prijem potražiti pomoć. Napomenuo je kako Dominik stvara buku najviše kad je sam kod kuće, odnosno kada mu roditelji nisu u stanu.

Predstavnik stanara, s druge strane, kaže kako mu je poznato da se susjed Antun žalio na Dominika te je obilazio stanare i raspitivao se smeta li buka još nekome. No, nije čuo da bi se netko od drugih stanara žalio na buku i galamu koja je dolazila iz Dominikova stana.

Dominik je na koncu osuđen za remećenje javnog reda i mira. Premda ne radi i lošeg je imovinskog stanja, sudac je odredio da mora platiti 450 kuna kazne i podmiriti 150 kuna troškova postupka.
FOTO: PIXABAY