LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Mario Puškarić treba 80 688 eura za ozdravljenje; njegova sestra moli za pomoć

– Ne želimo izgubiti tu nadu niti ne želimo izgubiti Maria – on je naš brat, sin, prijatelj, netko tko je unatoč svim preprekama pun želje za životom i stvaranjem novih uspomena. – ističe Marina Puškarić.

– Ne želimo izgubiti tu nadu niti ne želimo izgubiti Maria – on je naš brat, sin, prijatelj, netko tko je unatoč svim preprekama pun želje za životom i stvaranjem novih uspomena. – ističe Marina Puškarić.

U tijeku je humanitarna akcija kojom se prikupljaju novčana sredstva za liječenje Maria Puškarića, oboljelog od multiple skleroze. Njegova sestra Marina Puškarić, koja je i odlučila pokrenuti akciju, pojasnila nam je da su iscrpljene sve mogućnosti našeg zdravstva te da mu mogu pomoći u bolnici u Frankfurtu programom s matičnim stanicama koji traje 40 dana, ali koji nažalost košta, i to 80 688 eura

– Ne želimo izgubiti tu nadu niti ne želimo izgubiti Maria – on je naš brat, sin, prijatelj, netko tko je unatoč svim preprekama pun želje za životom i stvaranjem novih uspomena. – istaknula je Marina.

Ispričala nam je i kada i kako su nastupili problemi s njegovim zdravstvenim stanjem:

– Odrastao je kao normalan, vedar i zdrav dječak pun entuzijazma za budućnost sve dok ga u dobi od 17 godina nije snašla dijagnoza multiple skleroze. Treninge nogometa i druženje s prijateljima zamijenio je šepanjem u četiri zida pa kolicima, a naposljetku i krevetom iz kojeg ne može ustati.

 

Dijagnoza mu je službeno potvrđena tek tri godine kasnije. Primio je terapiju citostaticima, inače onkološkim lijekom koji potiskuje imunitet kako bi se usporio tijek bolesti, a bio je i kandidat za liječenje matičnim stanicama, no kako mu se stanje pogoršalo u dobi od samo 24 godine – terapije su prekinute te je tri godine proveo bez ikakve terapije. To je rezultiralo pogoršanjem njegove bolesti, pa do 28. godine više nije mogao sjediti ni u kolicima, kao ni samostalno obavljati nuždu – ostavljen je na 24-satnu brigu naše majke.

Liječnici su mu, objasnila nam je, odbili dati drugu terapiju strahujući da će ga ona ubiti zbog slabog imuniteta i radikalnog propadanja mišića. U tom je trenutku obitelj bila primorana potražiti druga rješenja izvan hrvatskog zdravstvenog sustava

– Tko poznaje Maria, zna da je on nevjerojatan – i 15 godina nakon dijagnoze te potpuno nepokretan i ovisan o tuđoj pomoći on se i dalje smije te širi radost i ohrabruje nas. Ipak, ono što ga najviše muči kao ponosnog mladića je to što ga drugi moraju hraniti, presvlačiti, prati... – dodala je sestra.

Pozvala je sve one koji žele i mogu pomoći da to učine uplatom donacije. Podaci za uplatu nalaze se u nastavku:

 

Udruga za promicanje nenasilja u društvu T. E. A. M.                                                             

Broj računa: HR8723400091111084387        

Za uplate iz inozemstva: SWIFT: PBZGHR2X. Privredna banka Zagreb (PBZ).         

Obvezno s naznakom u opisu plaćanja: prikupljanje financijskih sredstava za liječenje Mario Puškarić

Dodatne informacije o humanitarnoj akciji moguće je pronaći i na njezinoj službenoj Facebook stranici