LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti

Lakše zapošljavanje, kvalitetno slobodno vrijeme i pripremu za samostalan život – mladima to donosi projekt „Mladi za mlade”

U svim trima godinama provedbe projekta provodi se aktivnost jačanja kapaciteta za zapošljavanje, aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i aktivnosti pripreme za samostalan život.

U svim trima godinama provedbe projekta provodi se aktivnost jačanja kapaciteta za zapošljavanje, aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i aktivnosti pripreme za samostalan život.

Započela je druga godina provođenja projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti u sklopu kojeg se tijekom 36 mjeseci radi s populacijom mladih u nepovoljnom položaju (s nezaposlenim mladima i mladima koji su izišli iz institucija alternativne skrbi) na području Grada Zagreba, Općine Ravna Gora i Grada Siska.

U svim trima godinama provedbe projekta provodi se aktivnost Jačanje kapaciteta za zapošljavanje (radionice pisanja životopisa i motivacijskog pisma, radionice komunikacijskih i prezentacijskih vještina, radionice društvenog poduzetništva i speed dating s poslodavcima), aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena (filmske i kviz večeri) te aktivnosti Priprema za samostalan život (radionice o osnovama domaćinstva i predavanja o mogućnostima koje organizacije civilnog društva nude mladima).

U pripremi je i podcast o cjeloživotnom obrazovanju koji će se pokrenuti tijekom druge godine projekta. Podcastom će biti obuhvaćene brojne relevantne teme iz svijeta obrazovanja, posebice cjeloživotnog obrazovanja, od kojih će posebno profitirati mladi koji žele promjenu na svom karijernom putu, mladi bez formalnih kvalifikacija te mladi koji žele biti konkurentniji na tržištu rada. 

U podcastu će biti riječi i o mjerama aktivne politike zapošljavanja, a kako bismo stekli dojam o tome koliko su mladi s njima upoznati, provest će se istraživanje o korištenju mjera aktivne politike zapošljavanja. Rezultati tog istraživanja objavit će se u u e-brošuri te će se dostaviti donositeljima odluka. 
 

Članak je nastao u sklopu projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Sisak te s udrugama Institut za stručno usavršavanje mladih, Ženska soba – Centar za seksualna prava i Udrugom mladih Futurum Montis, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

FOTO: CERM