LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stand-up u Lisinskom

Lajnapovci ususret nastupu: „Domaći humor i više je nego dostojan velike pozornice”

Vlatko, Saša, Aleks, Goc i Koza progovorili su jedni o drugima, najavili su svoj novi nastup u Lisinskom, a i primorali nas da požurimo po ulaznice za večer garantiranog smijeha.

Vlatko, Saša, Aleks, Goc i Koza progovorili su jedni o drugima, najavili su svoj novi nastup u Lisinskom, a i primorali nas da požurimo po ulaznice za večer garantiranog smijeha.

Kao nagradu za uspješno položene ispite ili kao motivaciju za one koje ispiti još čekaju, imamo prijedlog – Aleks Curać Šarić, Tomislav Kozačinski, Vlatko Štampar, Saša Turković i Goran Vugrinec ili kako kažu 5 muškaraca s najboljim humorom u gradu 13. rujna nastupaju zajedno u Lisinskom s novim stand-up showom Best of Lajnap 2019. Vjerujemo da će mnogobrojni ljubitelji njihovih fora već danas osigurati svoja mjesta jer su njihovi nastupi diljem Hrvatske nerijetko rasprodani. Kako i ne bi kada osim svojih one man showova Lajnapovci publiku nasmijavaju do suza i zajedničkim tematskim showovima poput Dajnajta i Samo crnjaka?

– Mi smo kao čudnija, oštrija, ponekad bolesnija verzija družbe Pere Kvržice. Ali kad se nađemo, sve nekako funkcionira, prirodno je i jednostavno. – kaže Vlatko Štampar.

Kad smo ih zamolili da jedni druge predstave, epiteti su frcali kao i dobre fore. Tako Goc Sašu opisuje kao komičara koji piše svoje fore u Excelu.

– Matematički proračunat u svakom trenutku i kirurški precizan u forama. Publika umire na njegovom nastupu jer je izračunao da će to tako biti.

Da je s Vlatkom važno biti dobar, našalio se Saša koji za njega kaže:

– Publika odmah osjeti njegovu karizmu i činjenicu da ih ne uzima zdravo za gotovo, nego da iza onoga što nudi stoji talent i rad. Za Vlatka je samo nebo granica, pa ću pokušati što je duže moguće ostati dobar s njim.

Za Goca pak tvrdi:

– Kada nastupate nakon Gorana, u pravilu možete očekivati znatno bolju reakciju na svoj nastup, samo zato što je on prethodno pripremio publiku, na čemu sam mu osobno često jako zahvalan.

Za Aleksa Vlatko kaže da je najveći partijaner među njima i najmanje predvidiv.

– Čovjek je to koji je prirodno smiješan i kad mislim da imam čudnu foru – on ima čudniju. Vrhunski improvizator koji se ne boji otići duboko, duboko u improvizaciju. Pa čak i kad je to zabavno samo njemu. I nama u backstageu.

 Koza je, kako ga zovu, kaže Goc:

– Glas razuma u ekipi i multitasker zavidne razine. U isti će dan sastančiti s klijentima, Lajnapu dignuti web, ženi složiti ručak i odraditi show.

Upravo zato što se veselimo vidjeti ovu petorku na pozornici, Best of Lajnap 2019. ne propuštamo. 

– Za ljude koji nas prate redovito to znači vrhunski show s njihovim najdražim forama, a za ljude koji će nas tek sada imat priliku vidjeti – ovo je idealna prilika da se razuvjere da je domaći humor i više nego dostojan velike pozornice, i, ako je suditi po proteklim reakcijama, ovo će biti prvi od mnogih nastupa na koje će doći tijekom iduće sezone. – ističe Koza.

Vlatko nas je do susreta u Lisinskom pozdravio riječima koje su bile odgovor na naše pitanje: I, što gledatelje očekuje? 

– Bezveze je da vam govorim kako će vam biti – kao da ćete mi vjerovati. Pitajte nekog tko nas je probao. Ili jednostavno provjerite sami.

Ne preostaje nam drugo nego pobrinuti se za ulaznice – jer ako je suditi po komentarima drugih koji su na njihovim nastupima već bili, ovo je sigurno show koji se ne propušta.

FOTO: BAGADODO