LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Od faksa do karijere i natrag!

Kristijan Sedak zaključio Maraton karijera: „Doista sam sretan jer mislim da imam najbolji posao na svijetu”

Kristijan Sedak, vješti komunikolog, okupljenim je studentima na posljednjem predavanju Maratona karijera rekao nešto više o svojem putu te im dao niz smjernica za uspješno napredovanje.

Kristijan Sedak, vješti komunikolog, okupljenim je studentima na posljednjem predavanju Maratona karijera rekao nešto više o svojem putu te im dao niz smjernica za uspješno napredovanje.

Ovog smo utorka, 15. lipnja 2021, imali priliku čuti posljednje od ukupno četiriju predavanja organiziranih u okviru projekta Maraton karijera koji okuplja stručnjake i uspješne ljude iz različitih područja s ciljem upoznavanja studenata o prilikama koje imaju te o karijeri koju mogu izgraditi nakon fakulteta. Predavanje se održalo preko platforme Zoom.

Ovogodišnji je Maraton karijera dinamičnim predavanjem naziva Uhvati me za riječ! zatvorio Kristijan Sedak, magistar komunikologije, doktorand Poslijediplomskog studija informacijskih i komunikacijskih znanosti pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu te vlasnik tvrtke za komunikacijsko savjetovanje Demosten.

Sedak je predavanje započeo na jedan nadasve netipičan način, upoznavanjem svoje publike. Naime, postavio je niz zanimljivih pitanja na koja su sudionici virtualno podizali ruke, a na temelju njihovih odgovora koncipirao je ostatak predavanja. Sedakovo predavanje bilo je izrazito interaktivno i drugačije od dosad viđenog.

Prisutne je izazvao da ga uhvate u laži tijekom predavanja, a kao nagradu pripremio je starter pack nužan za svačije ljetovanje – japanke, piće i knjigu za plažu.

Kristijan Sedak prisutnim je sudionicima otkrio da je zaista sretan te da smatra kako ima najbolji posao na svijetu koji ide ukorak s njegovom pričljivom osobnošću. U svoje slobodno vrijeme, kako je sam rekao, vodi tvrtku Demosten koja ima 28 vrsnih predavača iz različitih područja komunikacije poput psihologije, sociologije, logopedije ili komunikologije.

O osnutku govorničke akademije Demosten rekao je sljedeće:

– Ja sam s 18 godina mislio mijenjati svijet, onda sam shvatio da je to prevelik zalogaj, potom sam mislio mijenjati Hrvatsku pa sam shvatio da sam i tome nedorastao, stoga su se te ambicije smanjile. Sad sam predstavnik stanara u zgradi pa tu negdje s mojim sposobnostima graniče i moje ambicije, ali nisam odustao od toga da ću promijeniti svijet na način da s kolegama dajem alate ljudima.

O sebi je iznio i mnoštvo zanimljivosti poput činjenice da je ovisan o Coca-Coli, informacije da je zagrebački polumaratonac te bivši voditelj pivnice i noćnog kluba.

– Ono što me definitivno obilježava, to su ove tri stvari i nisam siguran kojim bih ih redom spomenuo: tata, suprug i ovisnik o Coca-Coli.

Prisutnim je studentima na dinamičnom predavanju dao mnoštvo savjeta i smjernica za daljnji napredak u području njihova bavljenja te izdvojio definicije i kriterije uspjeha. Osim toga, Sedak je zainteresirane podučio kako uskladiti privatno i poslovno te im otkrio kako je došao do ovoga što je danas.

– Važno je da sami sebi zadamo rokove jer su zadaci bez rokova samo pusta želja.

Na samom kraju predavanja ipak je uhvaćen u laži. Naime, tijekom svojeg predavanja spomenuo je činjenicu da je bivši futsal reprezentativac što se pokazalo izmišljenim, iako je velik zaljubljenik u nogomet.
 


Predavanje Kristijana Sedaka posljednje je u okviru ovogodišnjeg Maratona karijera u organizaciji Centra za razvoj mladih, udruge koja stoji iza portala Studentski.hr. Uz Kristijana Sedaka imali smo priliku čuti i praktikanta Googlea i Facebooka Ivu Sluganovića, znanstvenicu Antoniu Ressler te istraživačkog novinara Kristiana Došena.